Karmen Joller kandideerib arstide liidu presidendiks

Copy
Karmen Joller leiab, et arstid saaksid täita ühiskonnas veelgi kandvamat rolli.
Karmen Joller leiab, et arstid saaksid täita ühiskonnas veelgi kandvamat rolli. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Arstide liidu eestseisuse liige, perearst Karmen Joller kinnitas, et kandideerib mitme kolleegi soovitusel arstide liidu presidendiks. «Organisatsioon on olnud väga tubli, aga näen arstide liidul palju olulisemat või laiemat rolli,» lausus ta.

Ta leiab, et avalikkuses võiks arstide hääl läbi arstide liidu palju enam kõlada, vahendab Med24. «Seda võiks olla palju rohkem. Näiteks võiksime rohkem anda hinnanguid tervishoiupoliitilistele otsustele või harida inimesi, et neil oleks lihtsam teha terviseteadlikke otsuseid. Oluline on ka see, et inimesed saaksid aru, kuidas arstid mõtlevad ja tegutsevad, et usaldus arstide vastu kasvaks – arst on ju inimesele tervise osas parim nõuandja.»

Jolleri sõnul oleks võinud arstide liit olla jõulisem näiteks alkoholiaktsiisi tõstmise ajal, mil meedias said palju tähelepanu alkoholitootjad.

«Arstid võtsid väga vähe sõna ja minu meelest jäid tervishoiukorraldajad – ametnikud ja ka minister – üksi. Me ei tohiks jätta riiki heade tervishoiupoliitiliste otsuste juures üksi, vaid arstid peavad ka riigile toeks olema. Koostöö riigiga peab olema palju tugevam,» rääkis ta.

Joller ütles, et hindab arstide liidu praegust presidenti Jaan Sütti kõrgelt, kuid usub, et tal on perearstina meditsiinile laiem vaade, kuna puutub kokku peaaegu kõikide erialadega ja teab paljude erialade muresid. Üks tema eesmärke on parandada koostööd erinevate erialaseltside vahel ja toetada erialaseltside arengut, aidates nende sõnumeid viia inimeste ja tervishoiukorraldajateni.

Arstide liidu president valitakse 23. novembri üldkogul ning uus president alustab enam kui aasta pärast jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles