Laps päris perearsti nõuandetelefonil jõuluvana tervise järele

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Üleriigilisel perearsti telefonil 1220 helistas pühade aegu teiste hulgas üks laps, kes soovis teada, kas jõuluvana on ikka tervise juures ja kes on tema perearst.


Last ajendas jõuluvana tervise järele pärima tõik, et juba mitmendat aastat pole jõuluvana enam tema juurde jõudnud ja on saatnud oma pakid päkapikkudega.

Nõuandetelefoni juht Külli Friedemann ütles, et üldiselt helistatakse telefonil 1220 ootamatute haigestumiste ja krooniliste haiguste ägenemise korral. Mõned pühadeaegsed kõned olid siiski tingitud ka pühadest endist, näiteks ülesöömisest.

Jõulude ajal võimenduvad alati üksioleku piinad, mistõttu osa helistajaid tahab lihtsalt kurta oma üksinduse üle ja otsivad seltsi.

Kui detsembrikuu keskmine kõnede hulk on 619 helistamist päevas, siis pühade ajal oli päevane keskmine kõnede arv 721 ehk 100 võrra rohkem. Osalt oli see tingitud tervisepunktide kinniolekust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles