Mida teha, kui naha vahele poevad külmetushaiguse esimesed tundemärgid?

PM Tervis
Copy
C-vitamiin kulub haiguse ajal marjaks ära.
C-vitamiin kulub haiguse ajal marjaks ära. Foto: Andriy Popov/PantherMedia / Andriy Popov

«Tunne, et organismi on rünnatud, keha on väsinud ja haigus hakkab ligi hiilima, ei ole ilmselt kellelegi võõras. Sellises olukorras on mõistlik juua palju vedelikke – vett, ravimtaimeteed või C-vitamiini rohkeid jooke, mis aitavad organismil haigustekitajad kehast välja uhtuda,» ütleb Apotheka proviisor Maia Leede.

«Lisaks tuleb võimalusel koju jääda ja magada – seda mitte segi ajada diivanil televiisori vaatamisega – miski ei mõju kehale tervendavamalt kui kosutav uni.» Appi võib võtta ka küüslaugu, kurkumi, ingveri, kibuvitsa, mustsõstrad ja muud kodused abivahendid, mis aitavad neutraliseerida kehas viiruslikke toksiine. 

Keha seisundit võivad turgutada ka tsingi, C- ja D-vitamiinidega joogipulbrid, tänu millele on Leede sõnutsi nii mõnigi saanud hiilivast haigusest jagu enne selle süvenemist.

Parim moodus tagamaks tugevat haigusi peletada suutvat immuunsüsteemi, on tervislikud eluviisid. Täisväärtuslik ja tasakaalustatud toitumine, värskes õhus viibimine, regulaarne füüsiline koormus parandab südame-veresoonkonna tööd, hoiab vererõhku madalamana, aitab kontrollida kehakaalu ning vähendab stressi. Tähtis on ka piisavalt magada, mitte suitsetada ega alkoholi kuritarvitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles