Perearstid peavad hakkama tagama töövahendite küberturvalisust

Copy
Perearstide töös kasutatavad arvutid peavad vastama küberturvalisuse nõuetele.
Perearstide töös kasutatavad arvutid peavad vastama küberturvalisuse nõuetele. Foto: Andriy Popov/PantherMedia / Andriy Popov

Haigekassa nõukogu esitas ettepaneku «Eesti Haigekassa tervishoiuteenuste loetelu» muutmiseks 1. jaanuarist. Eelnõu seletuskirja kohaselt lisatakse perearsti baastasusse küberkaitse komponent. Muudatus tagab baasturbe meetmete tagamiseks rahalised vahendid perearstidele.

Muudatusega tagatakse infoturbehaldus, mille käigus peab perearst tagama süsteemide tarkvara ajakohasuse, kirjutab Med24.

Installeeritud tarkvara kasutusel olevad versioonid peavad olema dokumenteeritud koos seadistustega. Kasutada tuleb ainult legaalset ja asutuse poolt aktsepteeritud tarkvara.

Viirustõrje tarkvara tuleb kasutada pidevalt kõikidel serveritel, laua- ja sülearvutitel. Kasutatav operatsioonisüsteem ja viirusetõrje tarkvara peab olema ajakohane ja omama kõiki turvauuendusi ning olema tootja poolt toetatud. Tooteid, millele ametlikke turvauuendusi ei väljastata, ei ole lubatud kasutada.

E-post, interneti kasutamine peab vastama turvalisuse nõuetele. Asutus peab hindama IT-süsteemide ja rakenduste varundamise vajaduse sagedust ja tagama, et on koostatud andmevarunduse dokumentatsioon. Muudatus on kooskõlastatud Eesti Perearstide Seltsiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles