Haigla vea tõttu võis rohkem kui 1000 patsienti kokku puutuda HI-viirusega

PM Tervis
Copy
HIV
HIV Foto: Kiyoshi Takahase Segundo/Panthermedia/Kiyoshi Takahase Segundo

Enam kui tuhat Ühendriikides Indianas asuva Gosheni haigla kirurgilise osakonna patsienti võib olla kokku puutunud HIVi, C-hepatiidi ja B-hepatiidiga pärast kirurgiliste seadmete desinfitseerimise protseduuris tehtud viga.

Mitmeastmelises puhastusprotsessis jäi vahele üks etapp, mistõttu polnud välistatud saastunud kirurgiliste seadmete kasutamine, ütles Gosheni haigla kõneisik Liz Fisher.

Haigla tuvastas 2019. aasta aprillist kuni septembrini 1182 kirurgilist patsienti, kes võisid vea tõttu kannatada, vahendab CNN.

Neile, kes võisid viirustega kokku puutuda, saadeti teatis ja Fisheri sõnul pakutakse neile tasuta testimist.

C-hepatiit on vere kaudu leviva viiruse põhjustatud maksainfektsioon, mis kandub tavaliselt edasi, kui süstimiseks kasutatakse viirusega saastunud süstalt teist korda. B-hepatiit on samuti vere kaudu leviva viiruse põhjustatud maksainfektsioon, kuid see levib tavaliselt kokkupuutel nakatunud inimese kehavedelikega. Peamiselt seksuaalkontakti kaudu või saastunud süstlaid kasutades leviv HIV nõrgestab inimese immuunsussüsteemi, hävitades olulisi rakke, mis võitlevad haigustega.

Haigla esindajate väitel on tõenäosus, et steriliseerimisvea tõttu on patsiendid ohtlike viirustega tõepoolest kokku puutunud, väga madal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles