Galerii: riigikogusse viidi üle 10 000 apteekide mass-sulgemise vastase allkirja

PM Tervis
Copy

Eesti Apteekide Ühenduse (EAÜ) juht Timo Danilov andis riigikogu esimehele Henn Põlluaasale üle petitsiooni rohkem kui 10 000 inimese allkirjaga apteekide mass-sulgemise vastu.

EAÜ juhi, proviisor Timo Danilovi sõnul koguti kahe nädalaga rohkem kui 10 000 allkirja apteekide mass-sulgemise vastu. «Juba mitu kuud tagasi küsisid apteekide külastajad, kas nad saaksid oma arvamust avaldada apteegireformi vastu. Inimesed soovisid oma sõna sekka öelda,» selgitas Danilov.

«Rohkem kui 10 000 allkirja on kahtlemata kõnekas fakt, mida ei saa eirata. Apteegireform on välja töötatud nii, et pole arvestatud patsiendi huve ning reformi võimalikud tagajärjed on läbi analüüsimata. Loodame, et riigikogu ja valitsuskoalitsioon võtavad kuulda rahva arvamust ja teevad otsuseid, mille keskmes on ennekõike apteekide säilimine, see tähendab ravimite kättesaadavus ning rahvatervis,» lisas Danilov.

EAÜ juhatus on seisukohal, et ligi 300 apteegi sulgemine ei tohi juhtuda. Danilovi sõnul annavad lootust eilsed uudised valitsuskoalitsioonilt, et nad on otsustanud apteegireformi teemad üle vaadata.

Eesti Apteekide Ühendus on mittetulundusühing, mis esindab umbes 300 Eesti apteeki, sealhulgas BENU, Terve Pere Apteegi, Südameapteegi ja Euroapteegi apteeke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles