Kui tihti peaks pesema nägu?

PM Tervis
Copy
Näohooldus sõltub nahatüübist.
Näohooldus sõltub nahatüübist. Foto: Shutterstock

Näole kogunevad nii päeval kui ka ööl bakterid ja seetõttu peab nahka piisavalt hooldama. Teadlased selgitavad, mitu korda päevas tuleks terve ja ilusa naha heaks nägu pesta.

Ekspertide sõnul tuleb nägu pesta kaks korda päevas – õhtul ja hommikul. Kui inimene teeb päeva jooksul trenni, võiks ka pärast seda nägu üle loputada. Kõige tähtsam on pesta nägu enne magama minemist, sest õhtuks on näole kogunenud hulganisti mustust, higi ja surnud naharakke. Samuti tuleb kindlasti eemaldada näolt meigi ja näohooldustoodete jäägid, et poorid ei ummistuks.

Tundliku naha korral võib kaks korda päevas pesemine nahale liiga teha ja seepärast võib piirduda vaid õhtuti pesemisega. Hommikuti võib näo kiirelt lihtsalt veega üle loputada. Samuti tasub eelistada looduslikke näohooldustooteid, mis on mõeldud tundlikule nahale, ning kindlasti tuleb nahka niisutada, eriti talviti.

Sageli arvatakse, et akne puhul tuleks nägu rohkem puhastada, kuid tegelikult võib liigne pesemine nahka kuivatada ja aeglustada vistrike paranemist. Samuti võib nahk siis rohkem rasu tootma hakata ja see võib vistrikke juurde tekitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles