Vaata, kuidas läheb siirdatud peenisega mehel aasta pärast operatsiooni

PM Tervis
Copy
Mees tunneb end tänu operatsioonile taas hästi ja enesekindlalt.
Mees tunneb end tänu operatsioonile taas hästi ja enesekindlalt. Foto: Shutterstock

Aasta tagasi läbis missioonil tõsiselt viga saanud ameeriklane peenise siirdamise operatsiooni ning nüüdseks tunneb ta ennast hästi ning elab normaalset elu.

Ameerika sõdur oli 2010. aastal oma üksusega Afganistanis missioonil ning astus käsitsi tehtud lõhkekehale. Plahvatuse käigus kaotas mees suure osa oma alakehast – jalad, suguelundid ja ka osa alakõhust. Selleks ajaks oli tehtud varem vaid üks peenise siirdamine ning see leidis aset Hiinas. Operatsioon ei õnnestunud ning organism ei võtnud siirdatud kehaosa omaks ning see tuli eemaldada.

Sellest hoolimata olid John Hopkinsi haigla arstid kindlad, et operatsioon läheb edukalt. Selleks valmistuti viis aastat ning lõpuks leiti sõdurile ka sobiv doonor. Selle aja jooksul oli tehtud veel kolm peenise siirdamise operatsiooni. Kaks neist Lõuna-Aafrikas meestele, kes olid ümberlõikamise käigus tekkinud infektsiooni tõttu suguelunditest ilma jäänud ning üks Ameerika Ühendriikides peenisevähki põdenud mehele. Sõduri olukord oli aga keerulisem seetõttu, et ta oli kaotanud ka suure osa ümbritsevaid kudesid – operatsiooni käigus tuli siirdada peenis, munandikott ja osa alakõhust.

Operatsiooni käigus tuli ühendada sadu kõigest kahe-millimeetriseid veresooni ning operatsioon kestis 14 tundi ning seda viis läbi 11 kirurgi. Operatsioon oli edukas ning kõik toimis nii hästi, kui sellise protseduuri puhul loota võis. Mehel esineb erektsioone ning ta on võimeline kogema orgasmi. Tema siirdatud peenis on ühtlaselt tundlik ning ta urineerib selle kaudu normaalselt.

Operatsiooni käigus küll siirdati munandikott, kuid doonori munandid jäeti eetilistel kaalutlustel siirdamata, sest nii oleks mees saanud doonori DNA-ga lapsed. Mehel ei ole lapsi ning praegu on ta vallaline, kuid tänu operatsioonile on tal taas enesekindlust elada normaalset elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles