Nii kaotad ka magamise ajal kaalu (1)

PM Tervis
Copy
Mida rohkem juua vett, seda vähem tekib veekaalu.
Mida rohkem juua vett, seda vähem tekib veekaalu. Foto: Jiri Miklo/PantherMedia / Jiri Miklo

Keha füsioloogilised protsessid aitavad õigete elustiilivalikute korral tõhusalt rasva põletada ja kaalukärbet saavutada ka magamise ajal.

Kaalu järjepidevat langetamist saab hõlbustada meetodite abil, mille tõhusus on leidnud teadusuuringutes kinnitust, vahendab the Sun.

1. Tõuse rohkem püsti

Ajakirjas European Journal of Preventive Cardiology avaldatud värskes uuringus leiti, et sagedamini püsti tõusmine ja istumine viivad väikese pingutusega suhteliselt kiiresti kerge kaalulanguseni.

Ilmnes, et kui seista päevas kuus tundi istumise asemel, aitab see põletada 54 kalorit rohkem.

2. Vähenda stressi

Pikaajaline stress tõstab hormooni kortisool tase, mis mõjutab otseselt vedelikupeetust ja veekaalu.

Teadlaste sõnul suurendab kortisool hormooni ADH taset, mis saadab neerudele signaale, kui palju on vaja vett kehasse tagasi lasta.

Stressitaseme haldamine aitab säilitada nii ADH kui ka kortisooli normaalset taset – samuti on see oluline haigusriskide madalal hoidmiseks.

3. Kiirtreeningud

Värskest uuringust selgus, et lühikesed intensiivsed treeningud on kehakaalu langetamiseks paremad ja põletavad rohkem rasva kui kaks korda rohkem aega kulutavad treeningud.

Teadlased leidsid, et 23-minutine kõrge intensiivsusega intervalltreening oli tõhusam kui tavapärane 41 minutit väldanud treening. See viis 29 protsenti suurema kaalulanguseni 29 kui traditsioonilised jõusaaliseansid.

4. Joo rohkem vett

See võib tunduda vastuoluline, aga suurema veekoguse joomine aitab tegelikult alandada keha veekaalu.

Kui oled pidevalt vedelikuvaeguses, hakkab keha vett säilitama juhuks, kui veevarud peaksid muutuma liiga kasinaks.

Vesi kiirendab ka ainevahetust, puhastab organismi toksiinidest ja toimib kui isu vähendaja. Kui uriin on muutunud tumekollaseks, on see märk sellest, et võiks juua rohkem vett.

5. Planeeri eineid

Võta üks päev, et valmistada ette eined terveks nädalaks. Võttes tervisliku toidu tööle kaasa, väldid sööki, milles sisalduvate kalorite hulgast ei ole tegelikult ülevaadet.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles