Kaheksakuune Luna saab uudse ravi abil nägu katvast «Batmani maskist» priiks

PM Tervis
Copy
Carol Fenner ei soovinud, et last hakatakse sünnimärgi tõttu tõrjuma ja kiusama, sestap soovis selle eemaldamist. Esimese ravikuuri käigus töödeldi pisipreili otsaesist.
Carol Fenner ei soovinud, et last hakatakse sünnimärgi tõttu tõrjuma ja kiusama, sestap soovis selle eemaldamist. Esimese ravikuuri käigus töödeldi pisipreili otsaesist. Foto: SERGEY PIVOVAROV/REUTERS

Kirurgidel õnnestus uudse raviga eemaldada osa kaheksakuuse Luna nägu katvast sünnimärgist, mida on hakatud sotsiaalmeedias kutsuma «Batmani maskiks».

Luna on kaasasündinud melanotsüütilise neevusega, mis tekitab ebaharilikke tumedaid plekke ehk sisuliselt on tegu suure tumeda sünnimärgiga, mis muidu tüdruku tervist ohtu ei sea, vahendab telesaade Ruptly.

Osa Luna nägu katvast mustast märgist on nüüd eemaldatud – otsaesisel on tüdrukust tehtud uutel fotodel näha ravist veel kobrutavat ja punetavat, aga heledat nahka. Floridas elav 36-aastane Carol Fenner lendas teisele poole maakera, et lasta vene kirurgidel eemaldada fotodünaamilise valutu teraapia käigus tütre näolt sünnimärk. Fenner pelgas, et erisuse tõttu satub tütar tulevikus eakaaslaste pilgete sihtmärgiks, ja tahtis anda talle ilusama tuleviku.

Aja jooksul peaks järgnema veel teisigi uudse protseduuri seansse, mille käigus saab sünnimärk lõpuks täielikult eemaldatud. Uudne ravi seisneb spetsiaalse aine süstimises sünnimärki, mis hakkab selle toimel surema ja sellest jääb järele kobrutanud kiht, mille alla hakkab kasvama terve nahk. Lõpuks «kukub» kärbunud sünnimärk naha küljest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles