Uus stipendium toetab proviisoriõppe üliõpilaste erialast arengut

PM Tervis
Copy
FLORES fondi statuut allkirjastati professor Raali ja Eesti Akadeemilise Farmaatsia Seltsi esimehe Daisy Volmeri poolt rahvusülikooli 100. sünnipäeval, 1. detsembril Toomemäel farmakognostist professori Alma Tominga mälestuspingil.
FLORES fondi statuut allkirjastati professor Raali ja Eesti Akadeemilise Farmaatsia Seltsi esimehe Daisy Volmeri poolt rahvusülikooli 100. sünnipäeval, 1. detsembril Toomemäel farmakognostist professori Alma Tominga mälestuspingil. Foto: Erakogu

Tartu Ülikooli farmakognoosia professor Ain Raal lõi omanimelise farmakognoosia stipendiumi, et toetada Tartu Ülikooli proviisoriõppe üliõpilaste ja doktorantide õppe- ja teadustööd farmakognoosia valdkonnas. Raal loodab, et omanimelise stipendiumi idee annab mõttesuuna teistelegi professoritele.

Tartu Ülikooli farmaatsia instituudi juhataja Ain Raal lõi koostöös Eesti Akadeemilise Farmaatsia Seltsiga stipendiumifondi FLORES. Raali sõnul on farmaatsia teistel peamistel erialadel stipendiumid juba varem olemas, nüüd sai kaetud ka farmakognoosia.

Stipendiumifondi nimi tuleneb ladinakeelsest sõnast flores ehk õied. «Farmakognostilises mõttes on õied paljude ravimtaimede kasutatavaks osaks ehk droogiks, millest valmivad erinevad tervisetooted. Bioloogilises tähenduses on õied viljade eelduseks, filosoofilises mõttes peab edu ja õitseng viima viljadeni ehk teenima inimeste tervist. Ja emotsionaalsel tasandil on selle nime taga soov, et meie ülikool ning farmaatsia ja farmakognoosia selles elaks, kasvaks ja õitseks – vivat, crescat, floreat,» kirjeldas Raal.

«Omanimelise stipendiumi loomisel oli mulle eeskujuks Tartu Ülikooli farmatseutilise nanotehnoloogia professori Jyrki Heinämäki nimeline HEINA stipendium, mis toetab magistrantide ja doktorantide üliõpilasvahetust, õppe- ja teadustöötajate koostööd ning kontaktide sõlmimist Eesti ja Soome vahel farmaatsia erialal,» rääkis Raal, avaldades lootust, et see tegu annab mõttesuuna teistelegi professoritele.

Stipendiumiga toetatakse proviisoriõppe üliõpilaste ja doktorantide erialastel konverentsidel ja ekskursioonidel osalemist, teadustööde publitseerimist ning töövahendite ja erialakirjanduse soetamist.

Stipendiumitaotlusi saavad esitada Tartu Ülikooli proviisoriõppe tudengid ja doktorandid aasta läbi stipendiumiaasta jooksul alates 1. detsembrist kuni 1. novembrini. Stipendiumi saajate arv sõltub esitatud taotlustest ja kokku antakse välja toetusi kuni 1000 eurot ühe stipendiumiaasta jooksul.

Stipendiumi saamiseks tuleb üliõpilasel või doktorandil esitada vabas vormis taotlus koos motivatsioonikirjaga (kokku maksimaalselt 1 lk) Eesti Akadeemilise Farmaatsia Seltsi juhatusele aadressil info@easp.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles