Menstruatsiooni kestust tolmuimeja abil vähendada üritanud naised sattusid haiglasse

PM Tervis
Copy
Naised üritasid menstruatsiooni kestvust tolmuimeja abil vähendada.
Naised üritasid menstruatsiooni kestvust tolmuimeja abil vähendada. Foto: Shutterstock

Sotsiaalmeedias levis hiljuti juhtum, mil kaks naist üritasid tolmuimejaga vähendada menstruatsiooni kestust ning sattusid komplikatsioonidega haiglasse.

Twitteris levis meditsiinitöötaja hoiatus, et tolmuimejaga verevoolu kiirendamine ei ole tõhus, hügieeniline ega turvaline viis menstruatsiooni kestuse vähendamiseks. Mitmed naised arvavad, et mida kiiremini veri kehast väljub, seda kiiremini lõpeb menstruatsioon, kuid günekoloogid hoiatavad, et selline tegevus võib olla lausa eluohtlik. Tegemist oli 19-aastase ja 23-aastase naisega, kes mõlemad olid üritanud tolmuimeja abil menstruatsiooni kestust vähendada. Arstide sõnul oleks mõlemad naised võinud sel moel elu kaotada.

Tegemist äärmiselt ebahügieenilise meetodiga, mille käigus satub intiimpiirkonna limaskestale suures koguses baktereid. Eriti ohtlik on see siis, kui kodudes on lemmikloomi. Samuti on ohtlik see, kui organism kaotab lühikese perioodi jooksul liiga suure koguse verd. Menstruatsiooni käigus kaotab naise keha verd üldjuhul mitme päeva vältel, et organism verekaotuse ohutult üle elaks, kuid kui seda protsessi kiirendada, võib kehas tekkida šokiseisund. Samuti võib see põhjustada verejooksu, mis vajab meditsiinilist sekkumist.

Arstid soovitavad naistel menstruatsiooniga kaasnevate ebameeldivuste leevendamiseks kasutada valuvaigisteid, teha mõõdukat trenni ja anda kehale piisavalt puhkust ning toetada organismi tervisliku toiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles