Neid kaalu langetamise nippe kasutavad ka arstid ise

PM Tervis
Copy
Kaalu aitab langetada ja hoida kodus valmis pandud tervislik lõuna.
Kaalu aitab langetada ja hoida kodus valmis pandud tervislik lõuna. Foto: Shutterstock

Kaalu langetamisele aitavad kaasa lihtsad nipid, mida kasutavad ka arstid ise, vahendab ajakiri Eat this, not that.

Joo vett

«Esimene nõuanne on suurendada vee tarbimist,» ütleb doktor Cedrina Calder. «Enamik ei joo päevas piisavalt vett. Selle tarbimise suurendamine aitab kiirendada ainevahetust ja vabaneda üleliigsest veekaalust, mida võib-olla endaga kaasas kannad,» selgitab ta. Pealegi vajab keha vett väga erinevate rakuprotsesside edukaks toimimiseks.

Valmista toit järgmiseks päevaks ette

Söögi järgnevaks päevaks või nädalaks ette valmistamine on kaalu langetamisel eesmärkide saavutamisel äärmiselt kasulik. Kui toit on kaasa tehtud, ei pea muretsema kiusatuse pärast osta lõunaks sõõrikuid või friikartuleid, usub dr Calder.

Suurenda valgu tarbimist

«Valk aitab hoida kauem täiskõhutunnet ja kiirendada ka ainevahetust,» ütleb dr Calder. Ta soovitab tarbida kala, kana või madala rasvasisaldusega liha. Taimetoitlaste jaoks on head valguallikad tofu ja erinevaid sojatooted. Tohter soovitab ka vadakuvalku, mis aitab ohjata näljatunnet mitmeteks tundideks. Seda võib pulbri kujul lisada näiteks tervislikesse jookidesse.

Maga piisavalt

Uni tõukab ainevahetust ja kaalulangust tagant. «Keha peab olema täielikult puhanud,» ütleb Calder. «Sihiks on 7–9 tundi rahulikku, hea kvaliteediga und öösel. Kui ärgata iga tunni tagant üles, siis see pole kvaliteetne uni.» Samuti mainib arst, et unepuudus võib tõsta stressihormooni kortisool taset ja aidata sellega kaasa kehakaalu tõusule.

Krõbista pähkleid

«Toit, mis aitab mul tervislikult elada, on pähklid,» ütleb meditsiinidoktor Yoni Freedhoff. Nende lisamine dieeti aitab vältida ka kroonilisi haigusi. Pähklid pakatavad valkudest ja tervislikest rasvadest, mis tekitavad ka pikemaks ajaks täiskõhutunde. See aitab omakorda teha paremaid toiduvalikuid.

Kuna pähklid on parajalt kaloririkkad, ei tasuks neid päevas tarbida rohkem kui pihutäis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles