Koduse seadme plahvatamise tõttu kaotas tüdruk sõrmed

PM Tervis
Copy
Aubry sai käeproteesi, millega saab asjadest haarata.
Aubry sai käeproteesi, millega saab asjadest haarata. Foto: Caters News Agency/Caters News Agency/Scanpix

Praegu nelja-aastane Aubry Harper oli kahene, kui ta sai elumuutva vigastuse. Ema meikimislauda uurides plahvatas üks seda valgustavatest elektripirnidest tüdruku paremas pihus, rebides küljest sõrmed. Pärast pikka ootamist sai Aubry kunstkäe, mis laseb tal taas täiel rinnal lapsepõlve nautida.

Aubry lapsemeelne uudishimulikkus läks kalliks maksma, kui elektripirn pühkis plahvatades käe küljest suurema osa sõrmedest ja kaks jäid õnnetult rippuma, vahendab Daily Mail.

Meedikud viisid tüdruku kiiresti haiglasse, kus prooviti päästa võimalikult suur osa tema käest. Arstid pidid siiski kõik tema sõrmed amputeerima. Tüdrukule jäi vaid peopesa. «Usun, et pole sõnu, mis kirjeldaksid seda, kui šokeeritult me end tundsime,» ütleb Aubrey ema Alesha.

Aubry ei saanud oma vigastuste tõttu sõita jalgrattaga, kiikuda ega hüpata batuudil. Pärast mehaanilise käe saamist on tüdrukul jälle võimalik harrastada lemmiktegevusi, mis nelja-aastase kilkama panevad. Kunstjäset juhivad õlavarre lihased, millele tehnoloogiline tippsaavutus reageerib, pannes käe avanema ja sulguma. Teise käe kasutamise võimalus on pannud vanemate sõnul tüdruku end taas turvaliselt tundma, ta ronib kiikedele ja vurab ringi jalgrattaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles