Naine tappis silmatilkadega oma mehe

PM Tervis
Copy
Silmatilgad said mehele saatuslikuks.
Silmatilgad said mehele saatuslikuks. Foto: Shutterstock

Ameerika Ühendriikides mõisteti 25 aastaks vangi naine, kes lisas oma abikaasa jookidele suures koguses silmatilku, mis põhjustasid mehe surma.

New York Timesi andmetel manustas Lõuna-Carolina osariigis elav endine medõde Lana Sue Clayton kolme päeva vältel oma mehe jookidesse silmatilku, mille peamine toimeaine osutus sellises koguses surmavaks. 53-aastane Lana Sue tunnistas oma süüd ning ka seda, et tegutses teadlikult. Naine mõisteti oma abikaasa tapmise eest 25 aastaks vangi.  

Kohtus väitis Lana Sue, et tegi seda vaid selleks, et mehel veidi halb hakkaks ega teadnud, et silmatilgad eluohtlikud on. Naise kaitsjate sõnul kannatas ta posttraumaatilise stressihäire all ning mees oli temaga olnud vägivaldne.

Käsimüügis saadaval olevate silmatilkade toimeaine on tetrahüdrosoliin, mis leevendab silmade ärritust ning punetust. Korrektse kasutamise korral on toode ohutu ning tõhus viis silmade eest hoolitsemiseks. Ekspertide sõnul võib tetrahüdrosoliin suukaudsel manustamisel olla surmav, sest see läbib kiiresti seedeelundkonna ning imendub sealt verre ja kesknärvisüsteemi. Üledoosi sümptomid on aeglane hingamine või hingamise peatumine, hüpotermia ja kooma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles