Terviseamet: koroonaviiruse oht on Eestis praegu väga väike

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Hiinlased kaitsevad end ohtliku viiruse eest näomaskiga.
Hiinlased kaitsevad end ohtliku viiruse eest näomaskiga. Foto: SCANPIX

Hetkeseisuga on Eestis koroonaviirusesse (2019-nCOV) nakatumise oht väga väike ning haiguse ennetamise soovitused jäävad samaks, teatas terviseamet reedel.

Terviseameti andmetel on üle maailma registreeritud 897 haigusjuhtu, sealhulgas 15 nakatunud tervishoiutöötajat.

Kokku on registreeritud 26 surmajuhtu, kõik Hiinas (24 Hubei provintsis/Wuhanis, üks Heilongjiangi provintsis ja 1 Hebei provintsis).

Haigust on registreeritud Hiinas 878 juhtu, Hongkongis (2), Macaus (2), Taiwanis (1), Tais (4), Jaapanis (2), Lõuna-Koreas (2), USAs(1), Singapuris (3) ja Vietnamis (2). Kõigi väljaspool Hiinat teatatud juhtumite puhul on haigestunu hiljuti reisinud Hiinasse Wuhani ning ühel nakatunul oli kontakt Wuhanis haigestunuga. Viiruse leviku laienemist peetakse tõenäoliseks.

Hetkeseisuga on Eestis nakatumise risk väga madal ning soovitused haiguse ennetamiseks jäävad samaks.

Reisimisega kaasnevad soovitused jäävad samaks - Hiinasse reisijatel on soovitatav järgida tavapäraseid hügieeninõudeid nagu kätepesureegleid ning hoiduda kontaktist hingamisteede haiguste sümptomitega inimestega, vajadusel katta suu ja nina. Kindlasti tasub hoiduda eluslindude ja loomi müüvate turgude külastamisest ning kontaktist loomade ja lindudega ja nende eritistega.

Pärast riskipiirkonnast naasmist tuleb tervist 14 päeva jooksul jälgida ning selles vahemikus palaviku, köha või hingamisraskuse esinemisel võtta koheselt ühendust arstiga ning teavitada reisist Wuhani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles