Põsemusi rikkus väikelapse tervise

PM Tervis
Copy
Väikelapsel on viirus küljes kogu eluks.
Väikelapsel on viirus küljes kogu eluks. Foto: Shutterstock

Põsemusi tagajärjel eluaegse nakkuse saanud poisi ema soovitab lapsevanematel mitte lubada sõpradel ja tuttavatel oma lapsi musitada ja kallistada.

31-aastane Laura Redfern jagas sotsiaalmeedias pilti oma nelja-aastase poja kõrvast, mis oli kaetud villide ja haavanditega. Seda põhjustab herpesviirus, mille sai poiss imikuna, kui ohatisega tuttav talle näo piirkonda musi tegi. Herpesviirus jääb poissi painama kogu eluks ning lööb välja iga kord, kui tal on stress või tema immuunsüsteem on nõrgenenud.

Poisi kõrv läheb viiruspuhangu korral paiste, valusaks ning villidest tekkinud haavandid veritsevad. Laura sõnul tuleb tal sageli villide tõttu pojaga haiglasse pöörduda, sest nii ulatusliku vohamise korral on oht, et tekivad tõsisemad infektsioonid. Haiglas manustatakse poisile tilgutitest antibiootikume ning ka valuvaigisteid, sest poiss ei saa valu tõttu magada. 

Ema soovitab lapsevanematel jälgida, et kõik, kes nende beebisid puudutavad, oleksid eelnevalt pesnud käsi ning ohatisega inimestel ei tohiks lubada oma lapsi üldse puudutada.

Pilti poisi kõrvast näeb siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles