See koht kontoris on räpasem kui tualetipott

PM Tervis
Copy
Kontorites on kokkupuude bakteritega arvatust suurem.
Kontorites on kokkupuude bakteritega arvatust suurem. Foto: Shutterstock

Teadlased leidsid, et kontorite töölauadadel leidub 400 korda rohkem baktereid kui tualetipotil. Enam kui kaks kolmandikku kontoris haigestumistest saavad alguse töölaudadel pesitsevatest bakteritest.

Töölauale asetatakse päeva jooksul korduvalt kohvitasse, käekotte, isiklikke arvuteid, vahepalasid ja lõunasööke, mobiiltelefone ja muid esemeid ning lisaks puudutavad inimesed sageli pesemata kätega klaviatuuri, arvutihiirt ja töötelefoni. Uuringutest on selgunud, et enamik töötajaid ei puhasta regulaarselt oma klaviatuure ega arvutihiiri, mis tähendab, et nendel pindadel võib leiduda mitmeid ohtlikke baktereid.

Uuringust selgus, et töölaual leidub ühe ruutsentimeetri kohta 20 961 bakterit, klaviatuuril leidub 3295 bakterit ning arvutihiirel 1676 bakterit. Kõige rohkem ehk 25 127 bakterit on nutitelefonidel. Teadlased soovitavad inimestel pärast tööpäeva lõppu klaviatuur, hiir ja laud antibakteriaalse vahendiga üle pühkida. Samuti tuleks kontoris piisavalt sageli käsi pesta, eriti enne ja pärast söömist, tualetis ning lõunapausidel käimist.

Teised bakteriterohked piirkonnad kontorites on liftinupud, kööginurgad (kohvikannud, sahtli- ja kapiuksed) ja ühised snäkikausid või vaagnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles