Kas raseduse ajal tohib kasutada vibraatorit?

PM Tervis
Copy
Intiimelu ei pea raseduse tõttu seisma jääma.
Intiimelu ei pea raseduse tõttu seisma jääma. Foto: Shutterstock

Rasedusega kaasneb mitmesuguseid kehalisi muutuseid, mis võivad mõjutada ka rasedusaegset seksuaalelu. Tervisespetsialistid reastasid viis asja, mida peaks raseduse ajal sekslelude kasutamisel arvestama.

  1. Eneserahuldamine raseduse ajal on ohutu ja võib olla lausa kasulik. Füüsilise kontakti ja orgasmi toimel vabaneb ajus oksütotsiin, mis parandab meeleolu ja maandab stressi. Samuti aitab oksütotsiin tugevdada inimeste vahelisi suhteid ja võimendada lähedust. Paljud naised kogevad pärast vahekorda või eneserahuldamist vähesel määral veritsust või määrimist, aga kui see on kerge ega kesta kauem kui 48 tundi, ei ole muretsemiseks põhjust.
  2. Normaalse raseduse korral ei pea kartma, et orgasmi toimel tekkinud emaka kokkutõmbed kutsuksid esile sünnituse. Kui kokkutõmbed jäävad pärast orgasmi edasi kestma, tuleks pöörduda arsti poole, kuid üldjuhul ei ole orgasmidest hoidumine vajalik. Viimastel raseduskuudel võiks nii vahekorra kui eneserahuldamise ajal vältida lelude liiga sügavale sisestamist või liiga jõulisi liigutusi.
  3. Orgasmi toimel tekkinud kokkutõmbed võivad mõjutada naisi, kes ootavad mitmikuid või kellel on varem esinenud enneaegset sünnitust. Erinevate emaka anomaaliate korral tuleks samuti enne lelude kasutamist pidada nõu arstiga. Riskiraseduste korral on võimalik, et naisel tuleb vältida nii seksuaalvahekorda, orgasme kui sekslelusid, kuid seda tuleb arutada arstiga.
  4. Naised, kellel võib esineda emakakaela enneaegset avanemist, peaksid vältima nii vahekorda kui lelusid, sest avanenud emakakaela kaudu võib emakasse sattuda baktereid. Bakterid võivad põhjustada infektsioone, mis võivad esile kutsuda enneaegse sünnituse.
  5. Dildod ja vibraatorid tuleb väga põhjalikult ära puhastada enne ja pärast kasutamist, sest rasedusaegsed infektsioonid võivad põhjustada tõsisemaid komplikatsioone ning ka enneaegset sünnitust. Sekslelusid tuleks puhastada selleks mõeldud puhastusvahendiga, et vältida intiimpiirkonna limaskesta ärritust ja põletikke.  
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles