Euroapteek lahkub Eesti apteekide ühendusest (1)

PM Tervis
Copy
Ravimid.
Ravimid. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Euroapteek lahkub Eesti apteekide ühendusest ja lõpetab osaluse apteegireformi poliitilises protsessis. Ettevõtte prioriteet on valmistuda struktuurseteks reformideks, et jätkata apteegiteenuse osutamist ka pärast 1. aprilli.

«Apteegireformi protsess on täielikult liiva jooksnud. Vähem kui kaks kuud enne praeguse seaduse jõustumist ei suuda Eesti apteekide ühenduse esimees ega ka poliitikud leida olukorrale mitte mingisugust mõistlikku lahendust,» sõnas Euroapteegi juhatuse esimees Oksana Kostogriz.

Euroapteegi juhi sõnul tuleks kogu senine reformiplaan tühistada ja seejärel asjaosalisi kaasates puhtalt lehelt uuesti ette võtta. «Sisuliselt oleme olukorras, kus jõustub seadus, mida ei taha ükski turuosaline ega riik. Riigikogusse jõuavad parandus- ja muutmisettepanekud, mille ulatus on ühest äärmusest teise. Tegu on täiesti pretsedenditu olukorraga, kus protsessil pole omanikku, aga ometi minnakse sellega lõpuni,» ütles Kostogriz.

Euroapteegi eesmärk on tagada oma apteegivõrgu jätkuv toimimine, mistõttu on järgnevate kuude prioriteet ettevõttesisesed struktuursed muudatused. «Juhul, kui nii apteegituru osalised kui ka riik on valmis reformiplaani läbimõeldult uuesti alustama, on Euroapteek valmis protsessiga taas liituma,» kinnitas Kostogriz.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles