Noorel naisel kasvavad suus karvad

PM Tervis
Copy
Haiguse tõttu hakkasid naisel igemetele karvad kasvama.
Haiguse tõttu hakkasid naisel igemetele karvad kasvama. Foto: Shutterstock

Itaaliast pärit naine avastas, et tema igemetele on kasvanud väikesed mustad karvad. Tegemist on väga haruldase nähtusega, mida põhjustab hormonaaltasakaalu kõikumine.

Naisel diagnoositi 19-aastaselt polütsüstiliste munasarjade sündroom, mis tekib, kui keha toodab ebanormaalsetes kogustes suguhormoone. Polütsüstiliste munasarjade sündroomi korral toodab naise keha liigses koguses meessuguhormoone ning selle tõttu võib suureneda karvakasv rinnal, kätel ja näol.

Naine pöördus haiglasse, kui märkas, et igemetele on kasvanud ripsmeid meenutavad mustad karvad. Talle tehti karvade eemaldamiseks operatsioon ning talle kirjutati välja hormonaalsed rasestumisvastased vahendid, mis reguleerivad kehas hormoone, kui keha seda ise ei suuda.

Esialgu oli operatsioonist ja pillidest kasu ning karvad ei kasvanud tagasi, kuid kuus aastat hiljem pöördus naine taas sama probleemiga haiglasse. Ta oli pillidest vahepeal loobunud ning tema kaelale, lõuale ja suhu olid taas kasvanud tumedad karvad. Arstid eemaldasid karvad, kuid need kasvasid tihedamalt tagasi ning naisel ei jäänud muud üle, kui uuesti pille võtma hakata. Arstide sõnul tuleb naisel jäädagi karvakasvu vältimiseks beebipille tarbima.

Pilte naise suus kasvavatest karvadest näed siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles