Loe, miks hõõruvad mehed peanahale tšillipipart

PM Tervis
Copy
Mehed üritavad pipardega juukseid kasvama panna.
Mehed üritavad pipardega juukseid kasvama panna. Foto: Shutterstock

Kiilanemine tekitab inimestes stressi ning seetõttu katstetakse juuksekasvu turgutamiseks sageli veidraid nippe, millel puudub teaduslik alus. Mehed on hakanud kiilanemise vastu peanahale tšillipipart hõõruma ja dermatoloogid hoiatavad, et see võib olla kahjulik.

Kiilanemise vastu on müügil mitmeid kalleid šampoone ja toidulisandeid, mis ei pruugi tegelikult aidata, kuid dermatoloogid hoiatavad, et sotsiaalmeedias leivad nipid võivad mõnel juhul olla hoopis kahjulikud. Sibula, muna, brändi, sidrunimahla või kohvipuru peanahale määrimine ei pruugi juuksekasvu stimuleerida, aga see ei ole nahale ohtlik. Hiljutine tšillipipra nahale määrimise trend võib aga nahka ärritada ja põhjustada põletikku.

Arstide sõnul on väga ebatõenäoline, et toiduainete pähe määrimine juuksed tagasi toob ning tšillipipar võib põhjustada naha all või karvanääpsudes põletikku, mis võib juuste väljalangemist hoopis kiirendada.

Juuksekasvu säilitamiseks tuleks teha iga päev mõõduka koormusega trenni ning süüa piisavas koguses puu- ja juurvilju, pähkleid ja valku, et kaitsta organismi vananemise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles