Mobiilikasutajatel ei tasu karta silmavähki

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa teadlaste sõnul ei ole pikaajalise mobiilikasutuse ja silmavähi riski vahel seost.
Saksa teadlaste sõnul ei ole pikaajalise mobiilikasutuse ja silmavähi riski vahel seost. Foto: Caro / Scanpix
Saksa teadlaste sõnul ei tasu pikka aega mobiiltelefoni kasutanud inimestel teistest enam karta silmavähki haigestumist.

Teadlased tegid uuringu 1600 inimese seas ega leidnud seost pikaajalise mobiilikasutuse ja silmavähi ehk silma tekkiva melanoomi esinemise riski vahel, vahendas Reuters.

Melanoom on pahaloomuline kasvaja, mis võib tekkida kõikides kehapiirkondades, kus on olemas naha pigemedirakud ehk melanotsüüdid. Ka silmas on need olemas, kuid silmavähki esineb siiski suhteliselt harva.

Saksa teadlased võtsid uuringu ette, et kontrollida varem tehtud töö tulemusi, mis andsid alust kahtlusteks, et aastatepikkune mobiiltelefoni kasutamine võib inimestel suurendada silmavähi tekkimise riski.

Seda, kas mobiiltelefonide kasutus võib tõsta vähki haigestumise ohtu, on arutatud juba pikemat aega, kuid enamik selleteemalisi uuringuid pole seost leidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles