Nii valmistuvad koroonaviiruse puhanguks erinevad riigid

PM Tervis
Copy
Riigid valmistuvad viirusepuhanguks.
Riigid valmistuvad viirusepuhanguks. Foto: Shutterstock

Hiinast alguse saanud koroonaviiruse haigus Covid-19 levib globaalselt ning mitmed riigid on hakanud tegema ettevalmistusi haiguspuhanguga toimetulemiseks.

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump määras potentsiaalse tervisekriisiga tegelema asepresidendi Mike Pence’i, kuid märkis sealjuures, et haigestumise ja surma risk on USAs minimaalne. Nii Ameerika Ühendriigid kui ka Lõuna-Korea lükkasid edasi sõjaväeõppused, et haiguse levikut piirata.

Austraalia valitsus eesotsas peaminister Scott Morrisoniga kuulutas välja hädaolukorra ning esmane plaan on teha kindlaks, et haiglatel on piisavalt vahendeid ja tööjõudu võimaliku pandeemiaga toimetulekuks. Valitsuse andmetel on olukord kontrolli all ning inimesed ei peaks avalikus ruumis liikumist kartma.

Itaalia valitsus on pärast ulatuslikku puhangut piiranud liikumise mitmes piirkonnas, lükanud edasi suuremad üritused ning avalikud kogunemised. Samuti on suletud suuremad muuseumid.

Iraan keelas kolmapäeval kõik avalikud kogunemised ning kehtestas sissesõidukeelu Kuveidi ja Bahreini kodanikele. Saudi-Araabia peatas ajutiselt turismi kõikidest kinnitatud juhtumitega riikidest.

Covid-19 viirus on tuvastatud 44 riigis, viiruse levikut ja nakatunute arvu saab jälgida siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles