Koroonaviirus avastati koeral

PM Tervis
Copy
Hiinas tõmmatakse isegi osadele lemmikutele koonule nö kaitsemask, mis ei oma ilmselt oluliselt kaitset juhul, kui viirus peaks tõesti lemmikutele edasi kanduma.
Hiinas tõmmatakse isegi osadele lemmikutele koonule nö kaitsemask, mis ei oma ilmselt oluliselt kaitset juhul, kui viirus peaks tõesti lemmikutele edasi kanduma. Foto: GREG BAKER/AFP/Scanpix

Hongkongi ametivõimud ütlesid täna, et panid koroonaviirusega patsiendi – koera – karantiini pärast seda, kui lemmiklooma nina- ja suukaudsetest proovidest tuvastati nõrk positiivne tulemus koroonaviiruse Covid-19 suhtes.

Ametnikud lisasid, et neil pole veel tõendeid, et nakkust saab anda lemmikloomadele – koeral ei olnud sümptomeid, vahendab Reuters.

Põllumajanduse, kalanduse ja looduskaitse osakond (AFCD) teatas, et viib läbi täiendavaid katseid, et teha kindlaks, kas koer on viirusega nakatunud või kas proovid olid positiivsed keskkonna saastumise tagajärjel.

«Praegu puuduvad AFCD-l tõendid selle kohta, et lemmikloomad võivad olla nakatunud või olla inimestele nakkusallikaks,» öeldakse avalduses.

Koer pannakse kaheks nädalaks karantiini.

Maailma terviseorganisatsioonil pole tõendeid selle kohta, et lemmikloomad võivad nakatunud uude koroonaviirusesse.

Hongkong on teatanud 93 kinnitatud koroonaviiruse juhtumist inimestel ja kahest surmajuhtumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles