Need viis toitu leevendavad kiiresti puhitustunnet

PM Tervis
Copy
Puhitustunne on ebameeldiv ja vaevaline
Puhitustunne on ebameeldiv ja vaevaline Foto: Shutterstock

Puhitustunne tekib liigse õhu või seederaskuste tõttu ning see võib põhjustada ebamugavust, paistetust ja valu. Teadlased reastasid parimad toidud puhitustunde leevendamiseks.

  1. Sidrunis sisalduv hape toetab seedimist ning aitab leevendada puhitustunnet ja kõhugaase. Teadlased soovitavad tarbida sidrunit koos veega, sest nii saab organism lisaks C-vitamiinile ja sidrunhappele ka piisavalt vedelikku, mis aitab samuti puhitust leevendada.

  2. Valged oad ja heledad läätsed sisaldavad rohkelt kaaliumit, mis aitab vähendada organismis soodiumi taset. Liigne soodium organismis tekitab seederaskusi ja puhitust ning seega on tark tarbida kaaliumi sisaldavaid toiduaineid. 

  3. Ananass sisaldab palju vett ja ensüümi nimega bromelaiin, mis kiirendab seedeprotsessi ja aitab lagundada valke. Ananassis leidub ka kiudaineid ja mineraale ning see sobib hästi vahepalaks või smuutide sisse. 

  4. Kaerahelbed sisaldavad ohtralt toitaineid, mineraale ja kiudaineid, mis aitavad hoida kõhu täis ning ennetada liigsöömist. Kiudained aitavad vähendada ka veresuhkru sisalduse kõikumist, parandavad seedimist ja ennetavad puhitust. Kaerahelbepudrule saab lisada banaani, pähkleid ja seemneid, mis aitavad samuti puhitust leevendada. 

  5. Ingver sisaldab suures koguses antioksüdante ning vähendab organismis põletikutaset. Lisaks leidub ingveris seedeprotsessi kiirendavat ensüümi, mis aitab organismil kiiremini valku seedida. Ingver vähendab põletikku ka seedeelundkonnas ning on tõhus viis puhituse ja gaaside leevendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles