Tallinna Naiste Kriisikodu tähistab viieteistkümnendat sünnipäeva

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Toetagem üheskoos perevägivalla ohvreid
Toetagem üheskoos perevägivalla ohvreid Foto: Shutterstock

8.märtsil möödub  viisteist aastat Tallinna Naiste Kriisikodu avamisest. Tänaseks on Tallinna Kriisikodust saanud suurim naiste tugikeskus Eestis. Kriisikodust on viieteistkümne aasta jooksul abi saanud 7063 naist koos lastega.

2005.aastal alustas perevägivallaohvritest naistele ja nende lastele turvalist majutust ja tuge pakkuv Tallinna Naiste Kriisikodu tööd endises raamatulaos. Tänaseks on Tallinna Kriisikodu suurim tugikeskus Eestis. 

Tänu Tallinna Linnavalitsusele on oluliselt paranenud Kriisikodu olmetingimused. Praegu on Kriisikodu kasutuses mugavad büroo-ja nõustamisruumid kesklinnas ning kaasaegne nelja toaga majutusüksus.

Kui esimesed kümme aastat tegutseti projektipõhiselt, siis viimastel aastatel rahastab teenuseid ohvriabi seaduse alusel Sotsiaalkindlustusamet.

Tallinna Naiste Kriisikodu juhataja Inga Mikiver tõdeb, et abivajajate arv on aja jooksul järjest kasvanud. Samas on viisteist tegutsemisaastat andnud kindla teadmise, et tahtmise, professionaalse abi ja toe olemasolu korral suudavad naised välja tulla ka väga keerulistest olukordadest.

Kriisikodu pakub abivajajatele kriisi- ja psühholoogilist nõustamist, juriidilist nõustamist ja vajadusel turvalist majutust. Lisaks tegutsevad Tallinna Naiste Kriisikodu juures eesti- ja venekeelne tugigrupp perevägivalla ohvritele ning  venekeelne kunstiteraapiagrupp lastele.

Tallinna Naiste Kriisikodu viieteistkümnenda sünnipäeva tähistamine toimub 6.märtsil kell 13.30 Tallinna Linnavolikogu saalis.

Vaata: www.naisteabi.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles