Jaapani näojoogaguru tutvustab igavese nooruse saladusi

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Igapäevaseid praktikaid vaimse tervise parandamiseks
Igapäevaseid praktikaid vaimse tervise parandamiseks Foto: Shutterstock

Fumiko Takatsu, näojooga meetodi looja, on muutnud tuhandeid elusid lihtsate praktiliste nippide väljatöötamise ja avaldamisega. Tutvu imelihtsa meetodiga, mida saad praktiseerida kõikjal.

Meie heaolu ja vaimne tervis sõltuvad paljuski sellest, kas tunneme end oma kehas mugavalt. Õnnetused ja haigused, mis meie välimust muudavad või vananemine võivad mõnedes tekitada sügavat depressiooni. Näojooga võib olla üks hea vahend oma välimuse muutmiseks. 

Fumiko Takatsu, Face Yoga Method looja, räägib oma loo, kuidas ta 39-aastaselt autoõnnetusse sattus. Pärast traagilist sündmust vajasid keha ja nägu pikka taastumist.

Naine märkas, et tema nägu jäigi asümmeetriliseks ja näitas äkki märksa kiiremaid vananemise märke. Meeleheitel, proovis Fumiko kõikvõimalikke kalleid teraapiaid ja iluvahendeid, kuid miski ei parandanud märgatavalt tema välimust. Naise elu muutis avastus, et treenides näolihaseid, saab ta taastada oma algse välimuse ja võimsalt nooreneda.

Juba mitme nädala pärast märkasid tema tuttavad, et Fumiko nägu on sümmeetrilisem ning naine näeb isegi noorem välja. Sellest momendist hakkas Fumiko välja arendama näojooga meetodit, mis on võimaldanud tänaseks tuhandetele naistele imelise muutumise. Nüüd, 50-aastaselt, näeb Fumiko välja isegi nooruslikum kui enne õnnetust.  

Vaata Face Yoga Method Instagrami siit.

Inimese näos on 43 lihast. Kuigi nägudele annab raamistiku luustruktuur, saab lihaste toonimisega märgatavalt oma välimust muuta. Treenime enda keha, et vormis püsida, lopsakaid kurve ehitada või käsivarsi toonida – miks mitte nägu?

Fumiko toob välja, et tehnoloogiaajastu mõjutab palju meie välimust. Pole imestada, et kaela- ja lõualihased ajas moonduvad, kui oleme pidevalt oma telefonides, surudes lõuga vastu kaela. Näolihaste treenimine ei ole kasulik ainult lihaste toonimiseks. Harjutused aitavad kiirendada vereringet, seega annab selline praktika märksa nooruslikuma ja säravama jume.

Oma veebilehel ja sotsiaalmeediakanalitel pakub Fumiko Takatsu mitmeid tasuta harjutusi, mille igapäevane praktiseerimine annab suurepäraseid ja märgatavaid tulemusi. Täida küsitlus, et teada saada, milliseid harjutusi sa enim vajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles