VAATA GALERIID ⟩ Tallinnas avati esimene digikliinik (3)

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy

Sel nädalal tutvustas Confido Nautica keskuses meditsiinikapslit, mille kaudu saab läbi viia ligi 40 erinevat terviseuuringut. Siin on tõeline tulevikumeditsiin!

Confido avas teisipäeval Tallinnas, Nautica keskuses Põhjamaade esimese digikliiniku ehk automaatse meditsiinikapsli. Meditsiinikapsli kaudu saab läbi viia protseduure alates sünnimärkide hindamisest kuni lihase- ja luuprobleemide diagnoosimiseni. Confido meditsiinikapsel võimaldab otse reaalajas, läbi videosilla suhelda ja konsulteerida arstiga, kes erinevaid kapsli poolt võimaldavaid protseduure juhendab.  

Meditsiinikapsel ongi oluline just seetõttu, et selles saab patsient arstiga suhelda suurte vahemaade tagant. Confido omanikud on teatanud, et sellised üle Eesti ilmuvad digikliinikud ja kapslid aitavad tõsta arstiabi kohest kättesaadavust. Nõudlus selle järgi on suur. The Consult Station meditsiinikapsli looja, Dr. Franck Baudino väljendas heameelt, et sellist lahendust saab nüüd pakkuda ka Eestis.

Suhtlesin kohal oleva arsti Dr. Andreas Abeliga, kes mind video kaudu nõustas. Mõõtsin enda vererõhku ja kehatemperatuuri, et kindel olla, kas saan pragusel viiruseperioodil ilma kedagi nakatamata kindlalt ringi liikuda. Palusin ka Dr.Abelil hinnata oma sünnimärkide seisu. Selleks oli kapslis valguse- ja videosensoriga seade, mille pidin asetama sünnimärgi keskele. Arst nägi video kaudu pilti sünnimärgist ja tegi vastavad mõõtmed. Kuigi põhjalikum analüüs ilmub mõne päevaga, andis arst hetkel lootust, et muretsemiseks ei ole põhjust – sünnimärk näis olevat terve.

Prantsuse ettevõtte H4D poolt arendatud The Consult Station andis ainuõiguse regioonis Confidole. Ühe Confido omaniku, Tarmo Laanetu sõnul saab lahendust juurutada erinevatel Eesti meditsiiniteenuste pakkujatel, kohalikel omavalitsustel, ka näiteks spaahotellidel. Samuti saab lahendust pakkuda erinevatele organisatsioonidele, kes saavad kapsleid oma töökohatadesse paigutada. See on oluline edasiarendus Eesti meditsiinimaastikul, mis võib muuta mitmekülgse arstiabi kiiresti ja hõlpsalt kättesaadavaks igas Eesti nurgas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles