Pärnu linnavalitsus soovitab lapsi lasteaedadesse mitte viia

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Võiste, Pärnumaa
Võiste, Pärnumaa Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linna kriisikomisjon soovitab lapsevanematel võimaluse korral lapsed lasteaiast koju jätta. Kõiki Pärnu linna ja osavaldade lasteaedu hoitakse siiski jätkuvalt töös.

Täna keskpäevaks oli Pärnu linna ja tema osavaldade lasteaedadesse toodud 174 last. Tavaliselt käib Pärnu ja osavaldade lasteaedades üle 2600 lapse, 10.jaanuari seisuga oli neid 2658. Olukorda kommenteerib Teet Roosaar.

«Kõik lasteaiad on siiski jätkuvalt avatud, ka siis, kui sinna ühtegi last pole toodud. Lasteaedade lahti hoidmine on vajalik selleks, et kõik kriisi likvideerimisega seotud töötajad, aga ka teised, kel pole võimalik last kodus hoida, saaksid lapsed lasteaeda viia,» ütleb Teet Roosaar

«Koroonaviirusohu tõttu on suletud osa Pärnu Tammsaare, Kesklinna ja Mai lasteaia rühmadest. Ükski laps haigestunud ei ole, rühmad suleti täiskasvanute tõttu, kes võisid lastega kokku puutuda. Suletud rühmad on ülejäänud lasteaiast eraldatud.

Täna hommikul koos olnud linna kriisikomisjon otsustas, et kõik lasteaiad tuleb jagada tsoonideks. Erinevate tsoonide töötajatel on keelatud üksteisega suhelda ja aulat ühisüritusteks kasutada, võimalusel tuleb igale tsoonile luua eraldi sissepääs.

Osades Pärnu ja tema osavaldade lasteaedades pole täna ühtegi last, kõigis on neid tavapärasest tunduvalt vähem. Kui lapsi pole, on kasvatajatel lubatud kodus viibida, kuid nad peavad olema kättesaadavad. „Need lasteaiad või rühmad pole suletud, vaid reservis,“ rõhutas kriisikomisjoni esimees, linnapea Romek Kosenkranius.

Laste koju jätmise soodustamiseks otsustas linnavalitsus vabastada poole kuu lasteaiatasust kõik lapsevanemad, kelle laps ei viibi kuni kuu lõpuni lasteaias. Tasaarveldus tehakse järgmise kuu arvega.

Olukord võib kiiresti muutuda. Kõige kiiremat ja täpsemat infot saavad lapsevanemad lasteaedadest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles