Olukorrast ITK sünnitusmajas: tugiisikuks on praegu arst (1)

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
ITK sünnitusmaja
ITK sünnitusmaja Foto: Tairo Lutter

Tuginedes terviseameti ja Eesti Arstide Liidu kehtestatud nõuetele kriisiolukorra ohjamiseks, on kõikides raviasutustes vähendatud inimestevahelist kontakti, seetõttu ei ole mõistlik sünnitusele kutsuda haiglavälist tugiisikut.

Mõistetavalt on tugiisiku roll sünnitusel väga oluline, kuid antud tingimustes asetaks see ohtu kogu personali ja lapseootel naised. 

ITK sünnitushaiglas ei ole täna leitud õnneks ühtegi nakatunud isikut, seda enam peetakse väga rangelt kinni kehtestatud eriolukorra tingimustest.  

ITK turundusosakonna juhataja Inge Suder kinnitab, et kuna koroonaviiruse riigisisese leviku tingimustes on väga suur võimalus sotsiaalsete kontaktide kaudu nakatumiseks ja selleks ei pea enam tingimata olema kokku puutunud riskipiirkonnast saabujaga, lähtub haigla üleriigilisestest soovitustest, et vähendada sotsiaalsetest kontaktidest tulevat nakkuse edasiandmise riski. 

«Otsus on tehtud haigla töötajate poolt läbimõeldult ja eelkõige sünnitajate ja nende enda perede tervise kaitseks. Haigla on olukorras, kus ei saa lähtuda otsuste tegemisel ainult ühest perest. Piirangud haiglas on tehtud ka tervishoiutöötajate tervise huvides. Professionaalset terviseabi ootavad kõik patsiendid ning selleks on vajalik, et oskustega tervishoiutöötajad oleksid abistamiseks olemas ja püsiksid tervetena,» vastab Suder. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles