Hiina juhtumianalüüs: viirus ei pruugi rasedatelt imikutele kanduda

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Hiinas on nakatunud emadele sündinud lapsed olnud terved
Hiinas on nakatunud emadele sündinud lapsed olnud terved Foto: Shutterstock

Neli last, kes sündisid Wuhani haiglas, koroonaviiruse puhangu ajal olevas epitsentris, ei olnud vaatamata nende emade haigusele viirusekandjad ning on tänaseni terved.

Juhtum on avaldatud teadusajakirjas Frontiers in Pediatrics Huazhongi teaduse- ja tehnoloogiaülikooli professori dr Yalan Liu poolt, kes raporteerib, et tema uuringutes ei ole viirus kandunud nakatunud emadelt lootele. 

Selliseid uuringuid on hetkel Hiinas kaks, kuigi probleemiks on uurimisaluste vähesus. Esimeses uuringud osalesid üheksa ema oma vastsündinutega, teises neli. 

Kõik dr Yalei Liu uurimise all olnud neli ema olid nakatunud koroonaviirusesse. Imikutel ei arenenud välja viirusesümptomeid. Kõik imikud viidi intensiivraviosakonda ja said pulbrilist imikutoitu. Kolm neljast testiti koroonaviiruse vastu negatiivseks, neljas ema keeldus oma lapse testimisest.

Ühel vastsündinud avaldusid kolme päeva jooksul hingamisraskused, mis saadi raviga kontrolli alla. Kahel imikul, kellest ühel olid hingamisraskused, avaldusid kehal lööved, mis kadusid ilma ravita, vahendab Eurekalert. Kõik neli imikut ja emad on tänaseks terved. 

Dr Yalan Liu rõhutab, et nad ei ole kindlad, kas avaldunud probleemide vahel oli seos kindlalt koroonaviirusega või mitte. Professor lisab, et tema arvates võib keisrilõige olla sünnituseks ohutum lahendus. «Ainult üks ema tõi lapse ilmale normaalse sünnitusprotsessi kaudu ja imik oli terve. Siiski vajab see teema edasist uurimist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles