Dr Deborah Birx: millenniumilapsed saavad meid viirusest päästa (1)

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
16.märts 2020, Dr Deborah Birx jagab pressikonverentsil oma vaateid olukorrast
16.märts 2020, Dr Deborah Birx jagab pressikonverentsil oma vaateid olukorrast Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Scanpix

President Trumpi valitsusse võetud tervisesaadik rõhutab, et peamised, kes suudavad päästa koroonaviiruse levikut ja suurendada teadlikkuse tõstmist on millenniumipõlvkonna esindajad.

Dr Birx teatas esmaspäeval oma kõnes, et võrdleb praegust kriisi 80ndatel levima hakanud HI-viirusega. Ta selgitab, et häält tõstsid teemal just selle aja noored ja potentsiaalsed viirusekandjad, kelle tõttu teemat tõsiselt võtma hakati. 

Tervisesaadik rõhutab, et tähelepanu peavad samuti tõstatama nüüd just noored. «Millenniumilaste teematõstatused sotsiaalmeedias on kriitilised kaitsemeetmed.»

Dr Birx lisab, et noored liiguvad kõige rohkem ringi ning tõenäoliselt ei avaldu neil sümptomid kõige nähtavamalt. «Millenniumipõlvkond saab meid tohutult aidata haigusest rääkides. Just nemad saavad rõhutada selle kriisi olulisust.»

Y-põlvkonna esindajaid (80ndatel-00ndatel sündinud) on Ameerika Ühendriikides 71 miljonit, 73 miljonit on ühiskonnas X-põlvkona esindajaid (60ndatel-70ndatel sündinud).

Ameerika Ühendriikides läbiviidud küsitluse kohaselt kirjeldavad 54 protsenti millenniumilastest, et on «väga mures» või «üsnagi mures» selle pärast, et viirus võib tabada neid või nende lähedasi. Sellest selgub, et ülejäänud 32 miljonit milleeniumilast ei võta pandeemiat tõsiselt ja on seega ka potentsiaalsed viirusekandjad, vahendab The Inverse

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles