Prisma selgitab, kuidas poes käies enda ohutust hoida

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Järjekord Prisma poes. Pilt on illustatiivne.
Järjekord Prisma poes. Pilt on illustatiivne. Foto: Tairo Lutter

Eestis on hetkeseisuga 258 koroonaviirusesse nakatunut. Kuna mitte riskirühma kuuluvad inimesed ei saa teha viirusetesti ning kaitsemaske napib igal rindel, tuleb erilist tähelepanu pöörata enda ja teiste ohutusele. Kuigi tuleks eelistada karantiini, käivad mitmed inimesed sellegipoolest kauplustes. Millised on Prismas olevad kaitsemeetmed ja soovitused enda hoidimiseks?

Millised on Prisma ohutusnõuded?

«Kaitsemaske on Prisma tellinud kõikvõimalike kanalite kaudu. Paraku maske, mis ka meditsiinilises mõttes kaitset pakuvad, pole hetkel saada ei Eestist ega välismaalt. Niipea kui tarnijad suudavad maske tarnida, saavad need ka Prisma kaupluste töötajad,» selgitab Prisma Peremarketi kommunikatsioonijuht Ivo Rull. 

«Kõikides Prisma poodides on võetud kasutusele hulk täiendavaid hügieeniprotseduure ennetamaks klientide või töötajate viirushaigustesse nakatumist. Töötajatele on ette nähtud kasutada töökindaid kõikides osakondades, eriti kassaosakonnas.»

«Samuti on kõikides Prismades on rakendatud täiendavaid meetmeid nii ostukärude ja ostukorvide kui teiste pindade regulaarseks puhastamiseks, millega kliendid vahetult kokku puutuvad. Selleks on kaasatud täiendavaid töötajaid puhastus- ja koristusfirmadest,» täiendab Rull. 

Mida saab klient teha oma ohutuse tagamiseks?

«Kõikide Prismade infolettidele on paigutanud desinfitseerimisvahendid, millega kliendid saavad poes oma käsi puhastada.

Soovi korral saavad kliendid poodides eelistada iseteeninduskassasid.

Prisma poodide töötajatele on soovitatud hoida võimalusel nii omavahel kui klientidega suheldes distantsi umbes meetri jagu.

Kuue Prisma poe lahtiolek ööpäevaringselt võimaldab klientidel tulla soovi korral ostma ka nendel kellaaegadel, mil poodides on vähem inimesi ja kaupu saab valida privaatsemalt. See on oluline just riskigruppidesse (vanemaealised, kroonilised haiged) kuulujatele.»

Rull lisab: «Prisma suurtes poodides on laiad riiulite reavahed, mis võimaldavad klientidel ka omavahel hoida umbes 2-meetrist soovituslikku distantsi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles