Haiglate liit palub valitsuselt abi eriolukorras tekinud kahjude hüvitamiseks

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Nakkushaiguste palatid
Nakkushaiguste palatid Foto: Mailiis Ollino

Haiglate liit on andnud teada, et haiglad on viinud plaanilise ravitöö miinimumtasemele, kuid samal ajal kasvavad hüppeliselt nende kulud.

«Haiglate liit palub valitsuselt abi haiglatele eriolukorras osutatud teenuste eest tehtud kulutuste katmisel. Kuna aga haiglatel pole tänases situatsioonis võimalik lepinguid tavapäraselt täita, on tekkimas olukord, kus haiglad elutähtsa tervishoiuteenuse osutajatena, täites riigi jaoks eriolukorra lahendamiseks olulisi ülesandeid, teevad seda olulist kahju kandes,» teatas haiglate liidu esimees Urmas Sule.

«Mõistame, et haiglad on keerulises olukorras, kus plaanilise töö peatamise, töö ümberkorraldamise ja nakkusohu tingimustes töötamise tõttu jääb osa planeeritud tulust saamata ning tekivad lisakulud. Neid ei ole õige jätta haiglate ja haigekassa kanda, raviasutused vajavad riigi abi.»

«Praegune olukord paneb proovile kogu meie tervishoiusüsteemi. Tervishoiutöötajad, kes annavad oma parima koroonaviirusega patsientide aitamiseks, riskivad seejuures ka oma tervisega,» lisab Arstide liit.

Arstide liit, Tervishoiutöötajate kutseliit ja Õdede liit teatasid, et toetavad haiglate liidu pöördumist haiglatele eriolukorras ning -tingimustel osutatud teenuste eest tehtud kulutuste katmiseks.

Ametiühingute keskliit on teinud ettepaneku, et koroonaviirusesse nakatunud tervishoiutöötajad saaksid riigi poolt töövõimetushüvitist alates esimesest haiguspäevast 100% ja erakorralist toetus püsiva töövõime languse või surma puhul analoogselt missioonisõdurite garantiidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles