Katoliku kirik kuulutas homse ülemaailmseks paastu- ja palvepäevaks (1)

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
19.märts 2020, paavst Franciscus missal
19.märts 2020, paavst Franciscus missal Foto: ©VATICAN MEDIA /CPP / IPA/PA Images/ Scanpix

Katoliku kirik kuulutas reede, 20. märtsi palve-ja paastupäevaks seoses COVID-19 viiruse levikuga kogu maailmas.

Paastupäev on selline nagu Suurel Reedel või tuhkapäeval, mis eeldab täielikku paastumist ja palves olekut. Piiskop Philippe Jourdan kutsub paastupäevaga ühinema kõiki kristlasi.

«Armsad vennad ja õed, ma hoian teid kõiki oma mõtetes ja palves,» kirjutab Jourdan oma läkituses Eestimaa katoliiklastele.

«Me osaleme kogu rahva ja riigi pingutuses ning kannatuses praeguse probleemi lahendamiseks. Me usaldame aga ennast hetkel veelgi rohkem Kristusele, seda nii palves kui paastumises.»

Katoliku kirik pakub igapäevaselt videosilla vahendusel oma kanalil (www.youtube.ee/katolikuee) Püha Missa jälgimist kell 18.00 õhtul ja pühapäeviti kell 11.30. Samuti toimub iga päev kell 22.00 ühine roosipärja palvus Skype vahendusel.

Tallinna Peeter-Pauli katedraal on avatud päevasel ajal neile, kes soovivad võtta veidi aega hingeliseks lohutuseks. Kirik soovitab siiski olla kodus nii palju kui võimalik.

«Meie preestrid on alati valmis teid igal viisil aitama, et kõik inimesed, seejuures eriti haiged, saaksid seda hingelist abi, mida nad väga vajavad sel raskel ajal,» lisas Jourdan.

Eelmisel pühapäeval külastas paavst Franciscus Rooma Santa Maria Maggiore basiilika Salus Popoli Romani ikooni austamiseks, mis on sajandeid olnud lohutuse ja lootuse allikaks paljudele inimestele ja San Marcello al Corso kirikut, et palvetada imettegeva puust risti ees, mis päästis Rooma katkust 1522.aastal.

Paavst palvetab igapäevaselt kõikide haigete ja viiruse leviku piiramise eest ning tunnustab kõikide kirikute tööd, kes toetavad kannatajaid sel raskel ajal.

19. märtsil Eesti aja järgi kell kell 22.00 ühineb kogu katoliiklaskond maailmas palvesse koroonaviiruse leviku peatamise eest.

Rooma-Katoliku Kirik Eestis www.katoliku.ee

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles