Koroonaviiruse testitulemusi saab veebist ise vaadata

PM Tervis
Copy
Analüüsitulemusi saab ise veebist kontrollida.
Analüüsitulemusi saab ise veebist kontrollida. Foto: Shutterstock

Koroonaviiruse testimise kasvuga seoses lõi Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus lihtsa võimaluse kõigil testitutel tutvuda oma analüüsitulemustega patsiendiportaalis digilugu.ee.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse juhi Katrin Reinholdi sõnul loodi selline lahendus eeskätt inimeste kiiremaks teavitamiseks, aga ka perearstikeskuste töökoormuse optimeerimiseks.

«Selleks, et koroonaviiruse testi teinud inimesed ei peaks niigi ülekoormatud perearstikeskustesse helistama ja sealt oma analüüside saabumise ning tulemuste kohta uurima, lisasime patsiendiportaali esilehele võimaluse testi tulemustega ise tutvuda,» rääkis Reinhold ning lisas, et tervise infosüsteemi koondatakse ka juba varem testitute analüüsitulemused. 

«Tegemist on väga hea lahendusega, mis aitab sel kiirel perioodil keskenduda keerulisemate terviseprobleemidega patsientidele ja nende nõustamisele,» ütles Perearstide Seltsi juhatuse liige dr Argo Lätt. «Patsiendid saavad testi tulemuse patsiendiportaalist ja kui test on positiivne, saab edasi suhelda oma perearstikeskusega.»

Kuidas testima pääseb?

  • Kui haigestud, helista oma perearstile. Perearst hindab testimise vajalikkust.
  • Kui perearst otsustab, et vajad testimist, kirjutab ta saatekirja ja sulle helistatakse, et kokku leppida sobiv aeg ja koht.
  • Sõida autoga kokkulepitud kohta ja võta kaasa dokument.
  • Vastused saabuvad kahe tööpäeva jooksul ja neid saad vaadata patsiendiportaalist www.digilugu.ee. Sealt leiab lisainfot ja suuniseid eesti, vene ja inglise keeles. Vajadusel edastavad infot ka perearstid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles