Virtuaalpidu kogub annetusi toidupangale

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
nix&jonny
nix&jonny Foto: Karl Altraja/ Facebook

Sel nädalavahetusel läheb Kauplus Aasiast eetrisse 36-tunnine livestream-virtuaalpidu, mille piletiraha palutakse annetada Toidupangale.

Ürituse eesmärk on koguda annetusi Toidupangale. «Eestis on palju lapsi, kelle ainus soe toidukord päevas on koolitoit. Kuna koolid on eriolukorra tõttu suletud, siis jääb neil ka see söögikord ära. Palume kõigil peokülalistel annetada raha selleks, et kõik lapsed ka praegu kõhu täis saaksid,» ütles ürituse üks korraldajatest Nikolai Zenevitsh. 

Eesti Statistikaameti järgi elas 2018. aastal suhtelises vaesuses 284 300 inimest, neist üle 50 000 olid kuni 18-aastased. Eesti Toidupank on heategevusorganisatsioon, mis iga päev tegutseb selle nimel, et leevendada vaesuses elavate inimeste elutingimusi.

Lisaks on üritusel loomulikult meelelahutuslik funktsioon. «Seoses eriolukorraga on enamus vaba aja veetmise võimalusi suletud ja nädalavahetusel pole kuhugi minna. Et inimeste elu natuke lõbusamaks teha, toome peo neile koju kätte,» lisas Zenevitsh duost nix&jonny.

36 tundi kestev virtuaalpidu FUNRAISER algab reedel, 20. märtsi õhtul kell 21.00 ja lõppeb pühapäeva hommikul kell 9.

Plaate mängivad Martin Saar, Piidivabriku eestvedaja Paap, GRINDi üks korraldajatest ja pioneer MHKL, nix&jonny, whogaux, Marek Poel, Tanel Mütt, Raigo Smith, LENE, Yohan ja 3LTON ning terve BIANCA korraldustiim — QRX, L2TI, Saulus ja Parx.

DJ duo nix&jonny, üritustesari BIANCA ja tehnilise lahenduse eest vastutav WROMD on heategevusaktsiooni ja ürituse korraldajad. 

Toidupangale saab annetuse teha lehel www.armastanaidata.ee.

Peo ülekannet saab vaadata lehel www.wromd.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles