Regionaalhaiglas loodi Covid-19 patsientide osakond

PM Tervis
Copy
Regionaalhaigla loob Covid-19 patsientidele osakonna.
Regionaalhaigla loob Covid-19 patsientidele osakonna. Foto: Shutterstock

Alates 19. märtsist toimib Regionaalhaiglas Covid-19 patsientide ravimiseks mõeldud Covid-osakond (COVIDO), kus on teise astme intensiivravi võimekus ja töötajad on saanud eriväljaõppe. Patsientide teekond uude osakonda on detailselt läbi mõeldud ning vastavalt tähistatud.

«Osakonda paigutatakse laboratoorselt kinnitatud Covid-19 diagnoosiga patsiendid, kes vajavad kaasuvatest haigustest lähtuvalt kõrgema etapi haiglaravi, kuid mitte kolmanda ehk kõrgema astme intensiivravi. Vastloodud osakonnas on 37 voodikohta, millest 9 on teise astme intensiivravikohad. Osakonnas on valves erinevate erialade arstid – sisearstid, neeruarstid, kirurgid, anestesioloogid jt – ning õendus- ja hoolduspersonal, kes on saanud vastava väljaõppe ja valmis ööpäev läbi reageerima,» ütles regionaalhaigla ülemarst professor Peep Talving. Professor Talvingu sõnul on nakkusohtu silmas pidades planeeritud ka patsientide teekonnad uude osakonda ja sealt vajadusel operatsiooniosakonda ning tagasi. «Nakkusohu välistamiseks tuuakse patsiendid osakonda hoolikalt läbi mõeldud ja vastavalt tähistatud teekonda mööda,» rääkis professor Talving.

«Kõrge nakkusohuga patsientidega tegelemine eeldab väga täpseid nõudeid ja protseduurireegleid isikukaitsevahendite kasutamisele, patsientide liikumisele ja paigutamisele,  õendus- ja hoolduspersonal on läbinud spetsiaalse koolituse, et mitte seada ohtu ennast ega patsienti ning on valmis Covid-19 diagnoosiga patsiente ravima,» kinnitas regionaalhaigla õendusdirektor Aleksei Gaidajenko.

Kolmanda, ehk kõrgema astme intensiivravi Covid-19 positiivsetele haigetele toimub regionaalhaigla intensiivravikeskuses. «Äärmiselt raskes seisundis, ööpäevaringset valvet ja kopsude mehhaanilist ventileerimist vajavad Covid-19 diagnoosiga patsiente ravime haigla intensiivravikeskuse isolaatorites ehk ühekohalistes palatites, mis on varustatud negatiivse lisarõhuga ja lüüsiga,» lisas intensiivravikeskuse juhataja dr Kristo Erikson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles