Veebikeskkond annab suunised, kuidas koroonaviiruse leviku ajal käituda

PM Tervis
Copy
Veebikeskkonnast saab nõu.
Veebikeskkonnast saab nõu. Foto: Shutterstock

Möödunud nädalavahetusel toimus Accelerate Estonia ja Garage48 korraldatud online-häkaton, mille eesmärk oli arendada välja lahendused, mis aitavad Eestil koroonaviiruse kriisist tugevalt väljuda ning luua konkurentsieelise kriisijärgseks ajaks. Häkatonil töötati välja enesehindamiskeskkond www.koroonatest.ee, mis annab suunised, kuidas praeguses eriolukorras käituda.

Koroonatesti lahenduse arendas välja Montonio Finance meeskond koostöös Terviseameti ja Sotsiaalministeeriumi ekspertide ning vabatahtlikega. «Meditsiinitöötajate fookus peaks tekkinud olukorras olema kvaliteetse tervisehoiuteenuse tagamisel ning jõu säästmisel, sest me ei tea kui kaua kriis kestab. Nii otsustasime nende tööd kergendada ja luua lahenduse, mis annab suunised, kuidas praeguses eriolukorras käituda,» ütles Montonio Finance kaasasutaja Kristofer Turmen.

«On ilmselge, et inimesed on mures, sest koroonaviiruse leviku kohta levib tohutult teavet ning see on kiiresti muutuv. Lisaks levib ka palju valeinformatsiooni, mis juhib inimesed ekslikule teele või tekitab täiendavalt paanikat. Nii on tervisevaldkonna töötajate telefonid ummistunud kõnedest, kus palutakse lisainformatsiooni ning vastuseid tekkinud küsimustele,» lisas Turmen.

Vähem kui ööpäevaga on online koroonatesti teinud üle 10 000 inimese. «Veebileht töötab väga lihtsalt - tuleb vaid vastata viiele küsimusele ja tulemusena annab lahendus käitumisjuhised edaspidiseks. Kutsume kõiki üles end veebis koroonatestima! Külasta www.koroonatest.ee keskkonda, vasta küsimustele ja ole teadlikum!» selgitas Turmen. 

Koroonatesti üks looja Turmen nentis, et praegune olukord nõuab operatiivset tööd ning lahendustele orienteeritud suhtumist. Ka hindab Turmen kõrgelt koostööd erinevate osapoolte vahel: «Kriisiolukorral on ühendav jõud, liites neid, kel soov anda endast rohkem kui vaid pealtvaataja roll. Meie initsiatiivile panid õla alla nii Sotsiaaministeerium kui ka Terviseamet ja paljud vabatahtlikud. Aitäh teile!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles