Maailma Terviseorganisatsioon: karantiinist viiruse ohjeldamiseks ei piisa (9)

PM Tervis
Copy
Karantiinist jääb väheks.
Karantiinist jääb väheks. Foto: Shutterstock

Maailma Terviseorganisatsiooni tippekspert Mike Ryani sõnul ei piisa koroonaviiruse leviku peatamiseks karantiinist ja avalike kohtade vältimisest. Ryan selgitas pühapäeval BBC-le antud intervjuus, et kasutusele tuleb võtta lisameetmed, et viirus hiljem uuesti levima ei hakkaks.

«Meil tuleb keskenduda haigete ning nendega kontaktis olnud isikute tuvastamisele ning seejärel tuleb nad tervetest inimestest eraldada,» selgitas Ryan. «Tegutseda tuleb kohe, et vältida viiruse uut puhangut, kui eriolukord või karantiininõuded lõppevad,» lisas Ryan. 

Mitmed Euroopa riigid ühes Ameerika Ühendriikidega on järginud Hiina ja teiste Aasia riikide eeskuju ning seadnud paika ranged liikumispiirangud ning sulgenud mitmeid asutusi ja koole. Ryani selgitas, et Hiina, Singapur ja Lõuna-Korea nägid lisaks eriolukorra välja kuulutamisele ka palju vaeva selle nimel, et testida iga võimalikku nakatunut ning diagnoosi korral nad kohe tervetest inimestest eraldada. 

«Kui levik on taandunud, tuleb hakata viirusele ravi otsima,» ütles Ryan. Teadlased üritavad leida viirusele vaktsiini, kuid seni on testimisfaasini jõutud vaid Ameerika Ühendriikides. Ekspertide sõnul võib vaktsiini kasutusele jõudmine võtta aega aasta ning seetõttu tuleb praegu rakendada teisi meetmeid, et riikide tervishoiusüsteemid kokku ei kukuks.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles