Professor: arstid peaksid teatud aja tagant pädevust tõestama

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeerium seadis eesmärgi, et juba 2018. aasta lõpuks valmiksid esimesed 15 esmatasandi tervisekeskust.
Sotsiaalministeerium seadis eesmärgi, et juba 2018. aasta lõpuks valmiksid esimesed 15 esmatasandi tervisekeskust. Foto: Toomas Huik

Arstidel peaks olema kohustuslik teatud aja tagant oma pädevust taas tõendada, leiab Tartu ülikooli arstiteaduskonna dekaan professor Joel Starkopf.

Praegu Eesti arstidel selline kohustus puudub ja oma töös eksinud arsti tegutsemise saab peatada üksnes kohus. Arstide tegevust hindab terviseameti ekspertkomisjon, kelle otsused aga näiteks kohtus tõendina arvesse ei lähe, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Starkopfi sõnul on arstide kontrollime erialaseltside korraldada ja paljudes seda ka korraldatakse, aga ometigi sellest pädevuse saamisest, mittesaamisest selle arsti jaoks tegelikult ei sõltu mitte midagi.

«Meditsiin areneb järjest ja selleks, et olla piisavalt pädev oma valitud erialal, peab seda iga viie aasta tagant tõestama,» leiab Starkopf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles