Elva valla elanikele avatakse nõustamisliin

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Elva elanikele on avatud kriisi nõustamisliin
Elva elanikele on avatud kriisi nõustamisliin Foto: Shutterstock

SA Elva Laste- ja Perekeskus avab täna vaimse tervise nõustamisliini, millele saavad argipäevadel kell 14–18 helistada kõik Elva valla elanikud.

SA Elva Laste- ja Perekeskuse nõustamis- ja rehabilitatsioonikeskuse teenuste juht Jaana Unt ütles, et seoses riigis kehtestatud eriolukorraga on tekkinud vajadus nõustamisliini järele.

«Praegune eriolukord on paljudele harjumatu, ebamugav ja stressirohke ning inimesed võivad tunda end kergesti ärrituva ja närvilisena. Seetõttu leidsime, et seesugune nõustamisliin võiks aidata kaasa inimeste vaimse tervise murede lahendamisele,» sõnas Unt.

Jaana Undi sõnul pakutakse nõustamisliinil eelkõige tuge vaimse tervise hoidmise osas. «Kui tekib muid küsimusi, näiteks koroonaviiruse teemadel, siis suuname inimese õige info juurde ehk näiteks üleriigilisele eriolukorra infotelefonile 1247.»

Samuti suunatakse abivajaja sotsiaalküsimustes valla sotsiaaltööspetsialistide poole. «Ehk et peale nõustamise aitame inimestel erineva info saamiseks jõuda ka õigesse kohta,» lisas Unt.

Elva abivallavanem Marika Saar ütles, et talle teeb nõustamisliini avamine rõõmu. «Olen kindel, et praeguses olukorras on seesuguse nõustamisliini järele vajadus, sest eriolukord võib tekitada erinevaid pingeid. Julgustan kõiki seda võimalust kasutama, sest abi küsimine on tugevuse märk,» rääkis Saar.

Nõustamisliinile 5749 5499 võivad helistada igas vanuses Elva valla inimesed. Nõustamisliinil annavad nõu SA Elva Laste- ja Perekeskuse spetsialistid. Liinile saab helistada igal argipäeval kell 14–18 ning nõustamine on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles