Uusi koroonaviirusesse nakatunuid lisandus 17, terviseameti kriisistaabiga liitus meditsiinijuht

PM Tervis
Copy
Nakatunute sümptomid on ka kõhulahtisus ning lõhna- ja maitsetaju puudumine
Nakatunute sümptomid on ka kõhulahtisus ning lõhna- ja maitsetaju puudumine Foto: Shutterstock

Alates 24. märtsist töötab terviseameti kriisistaabis hädaolukorra meditsiinijuhina Arkadi Popov, kelle ülesanne on koordineerida haiglate ravikorraldust.

Hädaolukorra meditsiinijuht allub terviseametile ja koordineerib raviasutuste tegevust hädaolukorra lahendamise ajal. Hädaolukorra meditsiinijuhil on õigus anda korraldusi tervishoiuteenuste ümberkorraldamiseks.

Eile tuvastasid laborid 17 koroonaviirusesse nakatunut, kokku on Eestis koroonaviirus diagnoositud 369 inimesel. Kokku on tehtud 4041 testi, ööpäevaga lisandus 317 testi. Lisandunud 17 positiivsest tulemusest viis oli pärit Harjumaalt, viis Võrust, neli Saaremaalt, üks Tartust, üks Viljandist ja ühel puudus isikukood.

Vanusjaotuses suurt muutust ei ole ja üheski vanusegrupis olulist arvulist lisandumist samuti mitte, juurde tuli kolm 60+ positiivset, kokku on neid 63.

Eesti andmeid kuvava koroonakaardi leiab veebilehelt www.terviseamet.ee/koroonakaart (Internet Explorerit kasutades ei ole leht korrektselt kuvatud).

Terviseameti staap töötab alates 28. jaanuarist, alates veebruari keskpaigast töötab staap iga päev kella 9–21. Ametkondlikuks kasutamiseks on terviseametil 24/7 staabivalve ja epidemioloogiline konsultatsioon.

Lisainfot leiab terviseameti temaatiliselt kodulehelt www.terviseamet.ee/uuskoroonaviirus ja Terviseameti Facebookist. Eriolukorda puudutavatele küsimustele leiab vastused valitsuse kodulehelt www.valitsus.ee/et/eriolukord#KKK

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles