ITK nõukogu taastas suurte kogemustega haiglajuhi volitused

PM Tervis
Copy
Dr Ralf Allikvee
Dr Ralf Allikvee Foto: Ida-Tallinna keskhaigla.

Täna, 25. märtsil toimunud Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) nõukogu koooslekul arutati Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti poolt tehtud ettepanekut Ralf Allikvee volitused taastada ning võeti vastu otsus, et Ralf Allikvee volitused haigla juhatuse esimehena taastatakse alates 25. märtsist.

Haigla nõukogu esimehe Kairi Vaheri sõnul on praeguses kriisiolukorras väga oluline, et Tallinna ühe suurima haigla juhatus oleks hästi mehitatud ning valmisolek patsientide raviks võimalikult hea. «Ralf Allikvee on väga suurte kogemustega arst ja haiglajuht ning praeguses eriolukorras peavad kõik meditsiinivaldkonna tippspetsalistid olema kriisi lahendusse kaasatud. Haigla juhatus on töötanud kolme-liikmelisena, dr Allikvee naasmine, annab võimaluse suunata veel enam tähelepanu töökorralduslikele muudatustele seoses kriisiolukorraga riigis,» sõnas Kairi Vaher.

«Aasta algul haigla töötajate osas alustatud kriminaalmenetlusse suhtub nõukogu tõsiselt. Oleme alustanud haigla riigihangetega seotud protsesside ülevaatamist ja parendamist. Juhatuse esimehele esitatud kahtlustus ei seondu omakasuliste korruptsioonikuritegudega ning seetõttu me nägime võimalust tema volitused taastada,» selgitas Vaher.

Ralf Allikvee sõnul on ta valmis haigla juhatusega taas liituma, et aidata praeguses eriolukorras patsiente ravida. «Oluline on haiglal suurenevas töökoormuse ning prognoositava tööjõu ja töövahendite defitsiidi tingimustes toime tulla. Arstina tunnen ka moraalset kohustust anda epideemia tõkestamiseks oma panus,» sõnas Ralf Allikvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles