Dirigent Hirvo Surva ja eeskujuliikumine: helistame lähedastele!

Rebeka Kalam
, Tervisereporter
Copy
Dirigent Hirvo Surva.
Dirigent Hirvo Surva. Foto: Sille Annuk / Postimees

Dirigent Hirvo Surva ja eeskujuliikumine Valge Õhupall kutsuvad kriisi ajal pöörama rohkem tähelepanu suhtlemisele oma lähedastega. Juba sel pühapäeval kutsutakse helistama oma vanematele sugulastele, et keegi ei peaks kriisi ajal üksindust taluma.

«Kutsume üles vähemalt igal pühapäeval kuni eriolukorra lõpuni helistama oma vanavanematele, vanematele, tädidele-onudele, headele sõpradele ja ka neile, kellega teed ei ole aastaid kokku viinud. Anname teada, et mõtleme neile ja ütleme, et nad on meile olulised – püsigem kodus,» ütles eeskujuliikumise Valge Õhupall eestvedaja Tamo Vahemets. 

«Kuivõrd me ei saa igapäevaselt viiruse levimise ohu tõttu nendega näost näkku suhelda, siis ähvardab eakamaid inimesi isoleerituse tõttu üksindustunne. Peame sellest ühiselt üle saama,» lisas Vahemets. 

Üleskutse «Hoolime lähedastest» eesmärk on pöörata tähelepanu asjaolule, et rasketel hetkedel vajame tavapärasest enam teadmist, et lähedastega on kõik korras, ja kinnitust selle kohta, et me ei ole üksi – meist hoolitakse. 

«Me püsime kodus, et viirus ei jõuaks meie lähedasteni, ainult nii säästame neid võimaliku nakatumise eest. Oleme erakordses olukorras, kus iga hetkega muutub sotsiaalse turvatunde loomine üha olulisemaks. Kuna vaba liikumine on piiratud, siis vajadus lähedastega kontakti hoida aina kasvab,» ütleb dirigent Hirvo Surva. 

«Külastada lähedasi ei saa, küll aga saab neile tuge pakkuda helistades.  Sama tähtis on üksteise mõistmine, et viiruse leviku peatamine sõltub igast üksikisikust, kes peavad kinni ühiskondlikust kokkuleppest ja püsivad kodus,» teatab Surva.

Toetust üleskutsele «Hoolime lähedastest» saab avaldada levitades eeskujuliikumise Valge Õhupall Facebooki lehte. Teretulnud on ka omapoolsete lähedastest hoolivate üleskutsete tegemine. Erinevate üleskutsete kokku sidumiseks soovitatakse kasutada teemaviidet #märkame11hoiame11.

Üleskutset saad videona näha siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles