Eriolukord paneb raskelt haigete lastega pered keerulisse seisu

PM Tervis
Copy
Haige laps. Foto on illustreeriv.
Haige laps. Foto on illustreeriv. Foto: freepik.com

«Olukorras, kus hirm raske haiguse ja tuleviku ees valdab paljusid peresid, on kindlustunne laste toetamise osas senisest veelgi olulisem. Oleme kõigile headele annetajatele, kes raskes olukorras abikäe ulatavad, äärmiselt tänulikud,» ütleb TÜ kliinikumi lastefondi strateegiajuht Siiri Ottender-Paasma.

Eriolukord on raske kõigile – haigete lastega peredelt nõuab hädaolukorras toimetulek aga senisest veelgi rohkem pingutust ja ettevaatusabinõusid. Lisaks sellele, et haiged lapsed kuuluvad riskigruppi ja on viirustele äärmiselt vastuvõtlikud, vajavad nad ka ravimeid, abivahendeid ja eritoitu. Peredel tuleb eriolukorras hakkama saada ilma tugiisikuteta ja leida uusi võimalusi ravi ja teraapiatega jätkamiseks. 

Haigete laste aitamiseks annetab AS Tartu Terminal tänasest igalt kohvijoogilt 10 senti Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile. Meditsiinitöötajad saavad kohvi tasuta.  

«Ajal, mil kogu ühiskond peab keerulise olukorraga silmitsi seisma, oma pere heaolu ja toimetulekut kaitsma, peame tagama, et ka kõige nõrgematel meie ümber säiliks turvatunne ja usk tulevikku,» sõnas AS Tartu Terminali juhatuse liige Raido Raudsepp. 

Lastefond toonitab, et igaüks meist saab olla kangelane, pidades kinni eriolukorra reeglitest ja aidates neid, kes abi kõige enam vajavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles