Vähihaige nelja-aastane saab koroonaviiruse tõttu näha isa vaid läbi akna (1)

PM Tervis
Copy
Mila saadab isale läbi aknaklaasi musi.
Mila saadab isale läbi aknaklaasi musi. Foto: Caters News Agency/Caters News Agency/Scanpix

Internetis levib kulutulena südantlõhestav foto vähktõbe põdevast nelja-aastasest tüdrukust, kes saadab isale musi läbi aknaklaasi. Kaader juhib tähelepanu enese isoleerimise olulisusele.

Šotimaalt Falkirkist pärit Mila Sneddon saab praegu intensiivset keemiaravi – tal diagnoositi mullu novembris leukeemia, vahendab Daily Mail.

Mila vanemad Lynda Sneddon (36) ja Scott Sneddon (50) otsustasid, et parim viis tagada tüdruku turvalisus, on elada erinevates majades.

Kahe lapse ema Lynda jäi haige pisitütrega. Naine jagas fotot, millel Mila saadab isale läbi aknaklaasi suudluse. Lynda rõhutab sotsiaalse distantseerumise olulisust.

«Meile on tulnud tuhandeid südamlikke kommentaare, mis on meie jaoks rahustavad. Algselt oli lahusus halb ja arvasime, et oleme võib-olla liiga ettevaatlikud, kuid on palju peresid, kes on teinud oma lähedaste kaitsmiseks sama,» tõdeb Lynda.

Scott on insener, töötab peamiselt üksi, kuid puutub siiski kokku inimestega ja sealhulgas käib ka supermarketist vajalikke asju hankimas. Sellega kaasneb viiruste edasi kandmise risk, mida haige tüdruku vanemad ei olnud nõus võtma. Vähi korral on organism viiruste ees kaitsetum. Seetõttu kolis pereisa koos teise tütrega Lynda vanemate juurde. Isa suhtleb aga vähihaige tütrega pidevalt läbi akna ja ka interneti vahendusel.

«See on meile kõigile keeruline, kuid mida kauem inimesed välja lähevad, seda kauem peame siseruumides viibima, ja Mila tunneb oma isast ja õest puudust,» lisas Lynda.

Vanemad tunnevad koroonakriisist ajendatult ka muret, kas vereülekandeid vajav Mila neid nüüd piisavalt tihedalt saab, kuna doonorite hulk väheneb. Samuti on neil väike hirm, et mõni arst võib olla koroonaviirusega nakatunud. Pere lugu jagades loodab ema Lynda, et innustab inimesi meetmetest kinni pidama, sest vaid nii saab kaitsta haavatavaid inimesi nagu Mila. 

Pisike Mila on rõõmus tüdruk, kes on pidanud vähi tõttu harjuma isolatsiooniga, aga igatseb taas terve perega koos olla.
Pisike Mila on rõõmus tüdruk, kes on pidanud vähi tõttu harjuma isolatsiooniga, aga igatseb taas terve perega koos olla. Foto: Caters News Agency/Caters News Agency/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles