Kardioloogid soovitavad olla võimalike koroonaviiruse ravimitega ettevaatlikud

PM Tervis
Copy
Ravimite koostoimel võib suureneda südamehaiguste risk.
Ravimite koostoimel võib suureneda südamehaiguste risk. Foto: Shutterstock

Teadlased on uurinud võimalust ravida koroonaviirust olemasolevate antibiootikumide ja malaariaravimiga, kuid kardioloogid hoiatavad, et need ravimid võivad koosmõjus suurendada südame rütmihäirete riski, vahendab Neuroscience News.

Väljaandes American College of Cardiology avaldatud juhistes soovitavad kardioloogid olla asitromütsiini ja hüdroksüklorokviini kombineerimisel ja koroonaviiruse ravil kasutamisel ettevaatlikud. Kardioloogid soovitavad nende ravimite kasutamisel jälgida patsientide südame seisundit ning löögisagedust. Rütmihäired võivad halvimal juhul põhjustada südamehaiguseid põdevatel või kõrge vererõhuga inimestel infarkti. 

Mitmed ravimid suurendavad südameprobleemide riski, kuid muret peaks tundma siis, kui kahte sellist ravimit manustatakse korraga inimesele, kellel on diagnoositud südamehaigus või mõni teine krooniline haigus, mis suurendab infarkti riski. Avaldatud juhistes on muuhulgas märgitud, et ravimite koosmõju vajab edasist uurimist ning prioriteet on leida tõhus COVID-19 ravim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles