Viimase ööpäevaga lisandus 11 uut nakatunut (2)

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 864 Covid-19 viiruse testi, millest üks protsent ehk 11 osutusid positiivseks. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Harjumaal (6), Saaremaal (3) ja Ida-Virumaal (2).

6. aprilli hommiku seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 129 inimest (55 naist ning 74 meest), kellest 14 on juhitaval hingamisel. Haiglast on välja kirjutatud 62 inimest.

Covid-19 tõttu suri viimase ööpäeva jooksul 4 Kuressaare Haiglas ravil viibinud patsienti: 60-aastane ja 72-aastane mees ning 78- ja 86-aastane naine. Kokku on Eestis Covid-19 viiruse tõttu surnud 19 inimest.

Eestis on täna hommikuse seisuga kokku tehtud 21 866 testi, nendest 1108 ehk 5% olid positiivsed. Positiivsetest testitulemustest 38 protsenti on Saare maakonnast ja 31 protsenti Harju maakonnast. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus selgitab: Täna hommiku kella 7 seisuga oli laekunud viimase 24 tunni kohta kokku 864 esmakordse testi tulemust, millest positiivseks osutusid 11. Negatiivseid tulemusi laekus 853. Keskus tegi laekunud andmetele kvaliteedikontrolli ega tuvastanud kõrvalekaldeid standarditest. Kõigi laekunud tulemuste koondarv korreleerub möödunud ka pühapäevaga, 29. märtsiga, mil laekus 852 testi tulemust. Tervishoiuteenuse osutajatel (sh laboritel) on võimalik tagantjärgi dokumente parandada, muuta ja tühistada ning seetõttu ei saa tulemuste koondarvu korral alati teha tehet: eilne koondarv + 24 tunni laekunud tulemused, vaid aegreal arvutatakse tulemuste koondnumber hetkel  kehtivate tulemuste koondsummana. See põhimõte kehtib nii negatiivsete kui ka positiivsete tulemuste korral.

Seoses riigis välja kuulutatud eriolukorraga kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld. Covid-19 nakkuse leviku takistamiseks peatati plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku. Eraraviasutused ja hambaravikliinikud jätkavad ainult vältimatu abi pakkumist. Plaaniline ravitegevus peatatakse, et tõkestada nakkuse levikut ning hoida kokku isikukaitsevahendeid. Juba alustatud plaanilise ravi lõpuleviimise otsustab arst koos patsiendiga, hinnates igat üksikut juhtu. Lõpuni  peab viima plaanilised tegevused, mille katkestamine seaks ohtu inimese tervise.

Lisainfot leiab terviseameti kodulehelt www.terviseamet.ee/uuskoroonaviirus ja Terviseameti Facebookist.

Eriolukorda puudutavatele küsimustele leiab vastused valitsuse kodulehelt www.valitsus.ee/et/eriolukord#KKK.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles